Életbe lépnek a változtatások

Online tájékoztatás az új felvételi rendszerről

 
2011. Jún. 20. 14:28

Életbe lépnek a változtatások

Online tájékoztatás az új felvételi rendszerről

2011. június 20., Hétfő 14:28

Aki osztrák egyetemen szeretne tanulni, jó ha tájékozódik a most bevezetett új felvételi szabályokról. A szervuszausztria korábban, Deréky Pál professzor előzetes információja alapján már közölt részleteket e tervekről, mostantól azonban aprólékos felvilágosítás áll rendelkezésre a véglegesített rendszerről a studienbeginn. at címmel minap indított új honlap jóvoltából.

Ahogyan az idézett az érdeklődők már értesülhettek róla, az új rendszer fontos része a korábbinál alaposabb tájékozódás, s ez mindkét félre, a jelentkezőre és a jelentkezést fogadó egyetemre is vonatkozik .

A felvételi folyamat lényegében három szakaszra osztható: elsőként, csakúgy, mint eddig, célszerű részletes információt beszerezni a kívánt szakról, hiszen csak az UniWien 180-féle lehetőséget kínál. A következő lépés újdonság: a hallgató-jelöltnek július 4. és augusztus 31. között online kell jelentkeznie a választott szakra. Aki ezt a határidőt nem tartja be, az ebben a szemeszterben nem kerülhet be az egyetemre, ugyanis a harmadik lépést csak az teheti meg, aki eleget tett az internetes jelentkezés követelményének. A személyes megjelenés határideje október 14., ez jelenti tulajdonképpen a tényléeges felvételt.

A részetek olvashatók az említett új honlapon, illetve egy régebbin, , de érdemes figyelni a nagy lapok egyetemi mellékleteit is: júliustól ott is rendszeresen találhatók információk.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl