Csatatérré vált Bécs belvárosa

Kétezer rendőr hatezer tüntető ellen

 
2014. Jan. 25. 09:15

Csatatérré vált Bécs belvárosa

Kétezer rendőr hatezer tüntető ellen

2014. január 25., Szombat 09:15

Tizennégy letartóztatás, két tucat sebesült, több százezer eurós kár – betört kirakatok, megrongált autók, égő utcai szemétgyűjtők, szemét, ruha és sisak foszlányok mindenütt. Az Akadémikusok Bálja, ahogyan ez várható volt, heves tiltakozást váltott ki azok körében, akik nem kedvelik a szélsőjobboldali rendezvényeket.

Miközben a szélsőjobboldali egyesületek meghívottjai a Hofburg pompás báltermében keringőztek, odakint mintegy 6-10 ezres tömeg tüntetett a nácizmus ellen, és vívott közelharcot a tüntetést feloszlató rendőrökkel. Utóbbiak, mintegy kétezren nem tudták feltartóztatni a Hofburgtól a belvárosba vonulókat.

Tizenhét aktivista és öt rendőr szorult kórházi ellátásra. A Stephansdom környéke és a Képzőművészeti Egyetem előtti tér volt a legnagyobb csaták helyszíne. Az ellenére a tüntetők közül sokan maszkot viseltek, és nem volt foganatja a belváros lezárásának sem – a tüntetőknek lényegében sikerült behatolniuk a tiltott területre. Hasonlóan heves tüntetések eddig inkább csak az Operabálok idején voltak – valamikor a nyolcvanas években.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39