És más kormányfők hogyan repülnek?

Sebastian Kurz economy osztályon

 
2018. Okt. 3. 09:08

És más kormányfők hogyan repülnek?

Sebastian Kurz economy osztályon

2018. október 3., Szerda 09:08

Az osztrák parlamentben is téma volt, hogyan utazik a kormányfő. A Liste Pilz képviselőjének kérdésére pontos statisztikát hoztak nyilvánosságra, amiből kiderül, hogy Kurz kancellár és munkatársai utazásaiknál a lehető legtakarékosabban járnak el, és csak kivételes esetekben veszik igénybe a Business Class lehetőségét.

Tavaly decemberi eskütétele óta az osztrák kancellár harmincnégy rövid - és középtávú és két hosszú távú úti célra turista osztályon repült, és csak Kínába illetve Szingapúrba váltottak számára  Business Class jegyet. Még egy eset volt, amikor a legkényelmesebb és drágább lehetőséget választották: az ENSZ közgyűlésre New Yorkba az oda utat ugyan szintén turista osztályon tette meg, visszafelé azonban Business Classra szólt a jegye, mivel másnap reggel Bécsben már fontos megbeszélése volt.Kurz utazásairól gyakran tesz fel fotót Twitteren - ld. fotónkat. 

A kancellár nem rendelkezik magángéppel, és ilyen lehetőséget sem kollégáitól, sem a gazdaság szereplőitől, avagy baráti körből nem vett igénybe.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl