Orbán komor fenyegetései

 
2018. Márc. 24. 13:33

Orbán komor fenyegetései

2018. március 24., Szombat 13:33

A magyar kormányfő zsoldoshadsereg masírozását látja, és a választások után erkölcsi, politikai és jogi “elégtételt” akar majd venni - olvasható a Wiener Zeitung és az APA közös cikkében. 

A lap képe a cikkhez © APAweb / REUTERS, Marko Djurica

A jobboldali-konzervatív Orbán Viktor magyar miniszterelnök választási kampányához egyre gyakrabban hozzátartoznak a sötét fenyegetések. Utóbbi legújabban

 “ 2000 zsoldos, egy egész álcázott zsoldoshadsereg,  amelyet Soros György (magyar származású amerikai milliárdos és filantróp - szerk. megjegy.) vet be a magyar kormány ellen”.

De Brüsszelben is sok ilyen zsoldos van - állítja Orbán az EU-csúcs előtt Brüsszelben felvett videó üzenetében.  Orbán számára  az állam egyes számú ellenségének számít Soros, aki nemzetközi viszonylatban és Magyarországon is számos nem kormányzati szervezetet (NGO) támogat. A kormány a liberális befektető szemére veti, hogy a migránsok millióinak nyitná meg a kaput  Európába.

Orbán videó üzenete szerint a csúcson érvényre kell juttatni a magyar érdekeket. Nem akarja megengedni, hogy lebontsák a határkerítést, és migránsokat telepítsenek be az országba - idézte Orbánt a Magyar Távirati Iroda, az MTI. A kétnapos csúcs napirendjén egyébként nem is szerepel a migránsok témája.

Orbán a március 15-i nemzeti ünnepen elmondott beszédében is fenyegetőzött. Akkor nyilvánvalóan a kormányát bírálók és a politikailag másképpen gondolkodók voltak célkeresztben. “Szelíd és barátságos emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem bambák. A választások után természetesen elégtételt veszünk majd - erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is” - figyelmeztetett a miniszterelnök.

Az ellenzék és a független médiumok tiltakoztak. Orbán “ több millió embert megfenyegetett, és újabb határt lépett át” - mondta Karácsony Gergely, a szocialistákból és a Párbeszédből álló baloldali választási szövetség (MSZP-Párbeszéd) miniszterelnök jelöltje. Orbán “olyan politika mellett áll ki, amilyent egyébként csak olyan diktátorok folytatnak, mint  Erdogán török miniszterelnök és  Putyin orosz elnök. ”.

Az április 8-i választásoknak továbbra is Orbán pártja, a Fidesz az esélyese. Azonban az ellenzék és főképpen a kormánnyal szemben kritikus médiumok is egyre aktívabbak lesznek.

Wiener Zeitung, 2018.03.22

Fordította: dr. Gonda László

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl