A paprikás krumpli nagy siker volt – meséli a belvárosi kis magyar étterem tulajdonosa. Ezen a késő estébe nyúló délutánon a Sigmund Freud park egyetlen nagy szabadtéri étteremmé változott. Nemzetük jellegzetes ételeivel várták itt a meghívott vendéglősök azokat, akik szívesen kóstolják meg az idegen ízeket, vagy éppenséggel fontosnak tartják a különböző kulturális gyökerű emberek közötti kapcsolatok ápolását.
A kóstolgatással egyenértékű itt a barátkozás, és az is sokéves tapasztalat már, hogy akinek ízlik a feltálalt étel, szívesen keresi fel a vendéglőt a későbbiekben, hogy megkóstolja az étlap többi kínálatát is. Mert persze erre az alkalomra inkább csak egy-két fogást lehet kihozni: Fodor Mária a sokak által dícsért paprikás krumpliból és a töltött káposztából 100-100 adaggal várta a vendégeket. Hamar elfogyott minden, és jól fogytak a magyar sörök is– a mi pedig Bécsben nem kis elismerés. A szekszárdi Wekler Pincészet borait már keresik az osztrákok: tudják, hogy Fodor Mária minden rendezvényén megtalálják.
A fogások választásánál Fodor Mária biztosra megy: tudja, mit kedvelnek a Bécs belvárosában immár több mint ötven éve működő Ilona Stüberl törzsvendégei.