Különkiadás menekülteknek

Angol, arab, farszi nyelvű Kurier

 
2015. Okt. 4. 10:16

Különkiadás menekülteknek

Angol, arab, farszi nyelvű Kurier

2015. október 4., Vasárnap 10:16

Ötvenezer példányban jelent meg a Kurier angol, arab és farszi nyelvű különszáma, amely kifejezetten a menekülteknek szól. A nyolcoldalas lapot az ausztriai menekülttáborokban és a pályaudvarokon osztják.

Az ötlet a Kurier főszerkesztőjétől származik, a megvalósítás a Caritas érdeme, illetve azoké a fordítóké, tolmácsoké, újságíróké, akik önkéntes alapon részt vettek a munkában. A cél mindazok jobb integrálása, akik Ausztriában keresnek menedéket, vagy akár csak átutazóban tartózkodnak itt. A tartalom hasznos segítség lehet: válaszok a menekülők fontos kérdéseikre. Konkrétan: tények és ismeretek Ausztriáról, az Európai Unióról, a menekültpolitikáról, az előírásokról és szabályokról. A menekülteket segítő három önkéntes is megszólal a lapban, és egy érintett, aki már egy ideje Ausztriában tartózkodik, s így a menekültek szemszögéből segít tanácsokkal azoknak, akik még nemigen ismerik ki magukat.
Az ötvenezer példányt a kezdeményezésben szintén résztvevő Osztrák Államvasutak (ÖBB) segítségével juttatják el az úgynevezett „forró pontokra”, azokra a felvevőállomásokra és pályaudvarokra, ahol a legnagyobb számban vannak menekültek.
 
Micahel Landau, a minden téren sok segítséget nyújtó Caritas elnöke nagy elismeréssel beszélt a közreműködőkről, hozzáfűzve, hogy együtt, összefogással láthatóan elérhető egy-egy közös cél. A nyolcoldalas háromnyelvű újság persze csak egy ezek közül, tény azonban, hogy a civil segítők és a Caritas munkatársai és önkéntesei azok, akik barátságos fogadtatásban részesítették a menekültek tízezreit Bécs, Salzburg, Linz vagy Graz pályaudvarain, a burgenlandi és a déli határátkelőkön, kicsit enyhítve sanyarú sorsukat.
 
A költségekre abból az állami támogatásból telt, amelyet a Caritas a menekültek ellátására és segítésére kap, ha azonban a sajtótámogatási alap szabályait csekély mértékben megváltoztatnák, akkor lehetőség nyílhatna menekült újság rendszeres megjelentetésére. Egyelőre meg kell elégedni ezzel az egyszeri kiadással, amely önmagában is sokat jelent az egyebek közt nyelvi problémáik miatt is nehezen beilleszkedők számára.
 
 
5 komment:
5NSydLhv | 2017. január 29., Vasárnap 09:34
That kind of thkiinng shows you're an expert

KeBaPlBLTj | 2017. január 29., Vasárnap 14:49
<a href="http://vxyavyekjj.com">Innceligetle</a> and simplicity - easy to understand how you think.

1F8RfKJQN7B | 2017. február 1., Szerda 17:57
That's 2 clever by half and 2x2 clever 4 me. Thaskn! http://akqhgz.com [url=http://yhqzboxstd.com]yhqzboxstd[/url] [link=http://udgozgi.com]udgozgi[/link]

XCbMuvlFB | 2017. február 3., Péntek 23:40
It's always a pleasure to hear from someone with <a href="http://jwjxuna.com">exseitrpe.</a>

BScZbUnI | 2017. február 5., Vasárnap 23:46
I could read a book about this without finding such real-world apcohapres! http://avsmdiktq.com [url=http://fpgzvtu.com]fpgzvtu[/url] [link=http://rdlxwz.com]rdlxwz[/link]

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl