Bál az AIDS gyógyításáért, a homofóbia ellen

 
2013. Máj. 26. 16:55

Bál az AIDS gyógyításáért, a homofóbia ellen

2013. május 26., Vasárnap 16:55

Az ezeregyéjszaka jegyében rendezték május utolsó szombatján Bécsben az Élet Bálját. Az összegyűlt szponzorpénzek a hagyományoknak megfelelően az idén is az AIDS betegek megsegítését szolgálják, a figyelem pedig a velük kapcsolatos egészségügyi és társadalmi kérdésekre összpontosult. Vidám mulatság formájában, rendkívül látványos külsőségek közepette, világszerte ismert személyiségek részvételével.

Vannak visszatérő vendégek, mint Bill Clinton, Sir Elton John és jönnek újak. A közéletben a promik között ma már szinte elvárás a jelenlét, az adakozás, a hozzájárulás az AIDS-kutatás költségeihez, a betegségben szenvedők megsegítéséhez. Az hírnevének pedig jót tesz, ha a nagy nyilvánosság előtt tesznek hitet a homofóbia ellen. Az ő kiállásuknak is köszönhető, hogy a világ nyugati felén egyre elfogadottabb az egyneműek párkapcsolata, a HIV fertőzésből eredő betegség pedig visszaszorulóban van.

Persze nem elhanyagolható tényező, hogy Bécs imádja a látványos rendezvényeket, amelyek megtartására oly alkalmas a Városháza előtti tér. Itt van elég hely a divatbemutatót és a fantáziadús jelmezekbe öltözött promik bevonulását szemlélő tömegnek. Maga a bál zárt rendezvény, csillagászati összegű – ám jótékony célt szolgáló – belépti díjjal. Évek óta több helyszínen rendezik a külön akciókat, a szintén sok pénzt hozó aukciót. A fődíj 150 ezer euróért kelt el, de valakinek százezret ért az erre az alkalomra készített különleges óra is. Ebből most kivételesen még egy példány készül: Bill Clinton vetett rá szemet, de valaki más vehette meg az eredetit. A másolatot már viheti árverés nélkül, ugyancsak százezer eurós árért.

6 komment:
markus0628 | 2013. május 28., Kedd 08:01
" ...ahol az úri közönség táncol...". Sose nem bírom tolerálni...

Nemetorszagi_magyar | 2013. május 28., Kedd 08:40
inkabb pusztuljanak el aids-ben? mit tennel, ha a te fiad vagy lanyod homoszexualis lenne?

Bástya elvtárs | 2013. május 28., Kedd 09:44
" HIV fertőzésből eredő betegség pedig visszaszorulóban van" Azaz a HIV ugyan ugy terjed, "csak" az Aids nem alakul ki???? Gondolom a modernebb gyógyszerek miatt.

markus0628 | 2013. május 28., Kedd 10:32
Ha? De nincs ott a ha! Ha ott lenne,megtanulnám kezelni.Mert muszáj lenne. De nem muszáj. Így nem vagyok ellene,de nem fogok tapsikolni,valszeg a társadalom felvilágosulatlan,konzervatív részét képezem.

NaEzAz | 2013. május 28., Kedd 14:00
Nemetorszagi_magyar! 2013-05-28 08:40:40 #2 markus0628! 2013-05-28 10:32:20 #4 Sajnos, már régen nem igaz, hogy "csak a homoszexuálisok" a veszélyeztetettek!

Nemetorszagi_magyar | 2013. május 28., Kedd 16:19
markus0628 2013-05-28 10:32:20 #4 tulajdonkeppen pontosan arrol van szo, hogy az ember nincs ellene de nem is tapsikol. egyszerüen nem erdekli mert hozzatartozik a hetköznapokhoz. senki nem keresi ki ezt maganak, igy jönnek a vilagra. de ezert egy eletet 'illegalitasban' es kirekesztve nem erdemelnek meg. a sok fiatal lany, szinte gyerekek, akik prostitualjak magukat, azt valahogy senki nem tartja megvetendönek. en borzalmasnak talalom, hiszen miota a magyarok dolgozni jönnek, jönnek a lanyok is. miutan varoskankben en vagyok az egyetlen,(eddig) aki magyarul beszel, sokszor hivnak tolmacsolni, ha nehany magyar lanyt elkapnak. az egesz környek, egesz at a tiroli hataron tul is, tele van magyar prostitualtakkal. 13-14 evesek, de sokszor gyerekes anyak, haza küldik a penzt. nem romak. ez engem sokkal inkabb elborzaszt es megvetek minden ferfit, aki ezeknek a szerencsetleneknek a szükseget igy kihasznalja. de erröl nem beszelnek, vagy ha igen, tan egy cinkos pillantassal.

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl