Jeges álom Bécsben

Korcsolyapálya a Városháza előtt

 
2014. Jan. 22. 09:36

Jeges álom Bécsben

Korcsolyapálya a Városháza előtt

2014. január 22., Szerda 09:36

A Városháza épülete díszletnek tökéletes, a tér és a park bőségesen ad helyet, a technikai lehetőségek határtalanok, igény is van: miért ne változhatna a hely évről évre január utolsó hetétől március közepéig Jégálommá. Itt nem fordulhat elő, hogy olvad a jég, a bécsiek pedig örülnek, hogy adóeurójukból ilyesfajta rendezvényre is telik.

Hétezer négyzetméter tökéletes jégfelület, 450 négyzetméter külön (és ingyen) a kezdőknek, 750 méternyi izgalmasan kanyargó ösvény az évszázados fák alatt, hat jégkuglipálya a versenyezni vágyóknak, pihenő pavilon, kölcsönzési lehetőség, és persze az elmaradhatatlan gasztronómia. Nagyjából ezeket nyújtja az idén is – immár 19. alkalommal – a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum). Igaz, az ingyenes korizás csak a január 23-i megnyitó ajándéka, a további napokon csak a kezdők részére kialakított kisebb pályát lehet belépődíj nélkül igénybe venni, hétköznapokon délután négyig, hétvégén egész nap.

Az árak változatlanok a tavalyihoz képest, a felnőttek 6,50 eurót fizetnek, a gyerekek 5 eurót, a részletes lista a honlapon található Ugyanitt lehet jégkuglipályát is foglalni.

A látvány önmagában is mesés, és akinek nincs felszerelése, vagy nem cipeli magával egész nap, a helyszínen viszonylag olcsón bérelhet korcsolyacipőt. Összesen 1200 pár áll rendelkezésre, minden méret, 23-tól 52-ig. A gyerekeknek pedig térítési díj nélkül 500 bukósisakot biztosítanak.

Ezen a rendezvényen inkább a jégpályának szentelik a helyet, de azért van melegedő, amelyből az újonnan beszerelt panorámaablakon kellemesebb hőmérsékletről lehet figyelni a korcsolyázókat. Éhen-szomjan halni sem kell: forró csokoládét, más italokat, egyszerűbb ételeket, helyben készült frissen sülteket, és sokféle meleg desszertet árulnak.

A Bécsi Jégálom különlegessége, hogy a gyerekek előnyben vannak. Iskolai osztályokat, óvodai csoportokat fogadnak kora délutánig minden nap, mégpedig belépődíj nélkül, kedvezményes kölcsönzői tarifával. Az alkalmi jégpályán vigyáznak a biztonságra is, az oly népszerű „pingvinek” segítik a bukdácsolókat. Összesen 50 részben képzett munkatárs segíti a jégpálya mindennapi működését.

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl