Ilyen volt a Halloween Bécsben

 
2018. Nov. 7. 21:11

Ilyen volt a Halloween Bécsben

2018. november 7., Szerda 21:11

Tíz éve még éppen csak hallottak róla Bécsben, arról, hogy odaát a tengeren túl, no meg Nyugat-Európában van egy ilyen szokás. Aztán, ahogy ez lenni szokott, megérkezett, és az elmúlt pár évben egyre többen érdeklődtek az esemény iránt. A kereskedelem is felfedezte a lehetőséget - nem csoda, hogy az idén már szinte egész Bécs Halloween-lázban égett. A helyszínről, a Práter Halloweenjéről Horváth Tamás tudósított és ő készítette a fotókat is.

Vámpírok, élőhalottak és mindenféle rémségek szállták meg a Prátert október 30.-án már kora délután.  Utasok nélküli szellemvasút járta körbe a ketrecükből kiszabadul zombik lakta „rémparkot”. Olyan sokan jártak-keltek maszkban,  hogy az ember tényleg egy horror filmben érezhette magát.

Már dél körül Zombi koktélokat és rövideket lehetett kapni az átalakult Wurstelpraterben, ahol felnőtteknek és gyerekeknek is készültek programokkal. A kisebbek a Luftburgban találhattak maguknak kevésbé ijesztő kikapcsolódást,míg a nagyobbak egyebek közt a rémségek divatbemutatóján, a Calafatiplatzon.

A Rollercoaster étterem speciális, horrorisztikus ételekkel várta vendégeit. Élőhalott ujjak, Hajnal zóna, Agy makaróni, Véres-édes és hasonló sokatmondó nevek szerepeltek az étlapon.

A fotópontokon képeket lehetett készíteni az épp arra járó rémségek bármelyikével.

Az esti látványos Halloween parádé után az éjjeli baglyok pedig 3D-s horror filmeket nézhettek.

Képgalériánk, Horváth Tamás fotóival itt tekinthető meg!

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl