Hűtött utca Bécsben

Faültetés, permetfüggöny - a lakosság jó életérzéséért

 
2019. Jún. 30. 08:32

Hűtött utca Bécsben

Faültetés, permetfüggöny - a lakosság jó életérzéséért

2019. június 30., Vasárnap 08:32

Még olvasni is jó a mostani hőségben: a bécsi Zieglergasse-t klimatizálja a városi hatóság, hogy ezzel felkészüljön az évről évre egyre hosszabb ideig tartó kánikulára. A Városfejlesztési Osztály „Kühle Meile Zieglergasse” projektje sokba kerül, de a járókelők biztosan örömmel fogadják majd. A projektről Horváth Tamás számol be olvasóinknak.

Ausztria első klimatizált utcája Bécs 7. kerületében lesz: a munkákat augusztusban kezdik meg.  A Mariahilferstraßéra  vezető Zieglergasséban 5 permetkaput létesítenek, 32 karosszéket helyeznek ki, 24 fát ültetnek, több utcai csapot hoznak létre, és öt 5 olyan naptól védett helyet alakítanak ki, ahol megpihenhetnek a járókelők.  A 2,4 millió eurós projekt nagy részét a város költségvetéséből fizetik.   A választás azért is esett erre az utcára, mert itt eddig egyetlen fa sem volt. 

A polgármester elmondása szerint a klímaváltozás miatt bekövetkező egyre emelkedő hőmérséklet nagyon megterheli a lakosságot, ezért a hőségre így is készülni kell. 

A kutyákra és a macskákra is gondolt a Városfejlesztési Osztaly, ugyanis számukra is kialakítanak ivóhelyeket, ahol felfrissülhetnek a forróságban.

Ezzel nem ér véget a megújulás a negyedben: egész Neubau városrészben fákat  ültetnek és 150 parkolóhelyet hoznak létre kerékpárosoknak. A tervekben szerepel további ivó kutak létrehozása is.  

Feltehetőleg az ilyen gondoskodás miatt is lett Bécs ismét a világ legélhetőbb városa, ahol valóban számítanak az itt lakók. 

kapcsolódó cikk archívumunkból:Európa legélhetőbb városában 85 ezer fa van 

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl