Ez volt az 59.

Bécsi operabál nagy pompával, botrány nélkül

 
2015. Feb. 13. 20:30

Ez volt az 59.

Bécsi operabál nagy pompával, botrány nélkül

2015. február 13., Péntek 20:30

A meglepetés Naomi Campbell volt: a világhírű modell bejelentés nélkül érkezett az Operabálba. Ezt leszámítva minden a megszokott rendben történt, és ezúttal is elmaradt a nyolcvanas években szinte természetesnek tartott tüntetés a pompa és a gazdagság ellen. Parádés volt a nyitóműsor, a hölgyek mesés ruháikkal versengtek, a táncparketten mozdulni sem lehetett. A televízió képernyői előtt pedig csaknem milliós nézőközönség élvezte a 144 első bálozó bevonulását, az igényesen összeállított műsort, figyelte a hírességekkel készült interjúkat.

 

Az idén is több mint ötezren voltak jelen – saját maguk által vásárolt jeggyel, vagy éppen valamelyik „nagy ember” meghívottjaként. A legdrágább páholyért 18 500 eurót kellett fizetni, a szimpla belépőjegy már 250 euróért kapható volt. Mindez persze fogyasztás nélkül – a puszta asztalért is borsos árat kérnek ezen a rendezvényen a szervezők. Cserében minden tökéletes, a díszítés, a kiszolgálás, a hangulat.

A bál előtt már két nappal megkezdődtek az előkészületek és még egy nap, amíg visszakerül a helyére minden szék. A munka óriási: a nézőtér lejtését 170 darab két-két négyzetméteres lappal tüntetik el, így jön létre az óriási táncparkett. Összesen 12 ezer munkaórát tettek ki az előkészületek – hatszáz főnek jelent ez plusz munkát, és akkor még nem említettük a virágkötőket, a fodrászokat, sminkeseket, varrónőket. És az Operaház sem panaszkodhat. Bár a rendezvény összesen 2,3 millió euróba kerül, a bevétel 3,4 millió – vagyis tekintélyes a haszon, megéri a felhajtás.

 

 

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl