Bécsi bál magyaroknak

Október 15. Eschenbach Palota

 
2016. Okt. 5. 11:46

Bécsi bál magyaroknak

Október 15. Eschenbach Palota

2016. október 5., Szerda 11:46

A legendás bálszezon Bécsben inkább csak novemberben kezdődik, tetőpontját pedig január-februárban éri el. Az idén is lesz azonban egy rendezvény, amely lekörözi a többit: október 15-én az Eschenbach Palotában tartják a 3. Bécsi Magyarbált. Ez azt is jelenti, hogy a két évvel ezelőtti ötlet bevált, és lassan kialakul a rendezvény hagyománya.

Ha több is a tapasztalat, ez nem jelent kevesebb és kevésbé bonyolult szervezési munkát. Mindenesetre az első két bál színvonala újabb és újabb támogatókat győzött meg - névsoruk immár két oldalt tesz ki. A fő szponzor az idén a Casinos Austria és egy bécsi magyar üzletember, Koós Szilárd, a MAXX Business Group tulajdonosa. A támogatók listáján ausztriai és magyarországi intézmények és magánszemélyek találhatók. A lebonyolításban értelemszerűen inkább bécsi magyarok segédkeznek, köztük az itt tanuló egyetemisták egyesülete (MDE). A táncverseny zsűrijében pedig olyan, mindkét országban ismert szaktekintély foglal helyet, mint Balázs Ekker.

A tavalyi bálon a csárdásverseny győztesei

Az ötlet egyébként a Pannonia Club jelenleg Bécs közelében élő elnökétől származott.  Radda Marika az első bál idején már gyakorlott bálszervező volt: miután korábbi lakhelyén, Innsbruckban 2000 és 2004 között már három bált szervezett magyaroknak. Nem feledte milyen nagy  siker volt: az ismerősök örültek egymásnak, és annak, hogy a bál iránt érdeklődők személyében új ismeretségeket köthettek.

A Club Pannonia elnöke 2014-ben arra gondolt, hogy ami sikerült Innsbruckban, az ugyanígy sikerülhet Bécsben is. Az akkor helyszínként megszerzett  Eschenbach Palota  bevált - központi helyen fekszik és igen színvonalas épület És úgy látszik a bérbeadó is elégedett volt, mert azóta  már harmadszor bocsátja rendelkezésre a termeket.

A bál mellesleg minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Vagyis azt, hogy  mint általában az ilyen rendezvények esetében,  nem csupán a mulatság a cél, hanem az, hogy   kötetlen beszélgetésekre  "hozzák össze"  a gazdaság, a turisztika, és a kulturális élet osztrák és magyar képviselőit, új kapcsolatok, kezdeményezések szülessenek. És persze az sem mellékes cél, hogy a bálozók igazán jól érezzék magukat!

Koós Szilárd tavaly is támogatta a Magyarbál megrendezését

 

 



jooble
Bogipark
Ilona stüberl