Lakásbérlés Bécsben

2017. szeptember 3., Vasárnap 13:11
szervuszausztria_cimbeszept.jpg

Előző cikkünkben a Bécsi Ingatlanok munkatársainak útmutatása alapján olvasóinkat a bécsi lakásvásárlás illetve bérlés rejtelmeibe avattuk be. Sorozatunk legújabb cikkében a jogokról és kötelességekről tájékoztatunk.

 


Ingatlanbérlés Bécsben - 2. rész

2017. augusztus 7., Hétfő 08:40
szervuszausztria_ezajó.jpg

Előző cikkünkben - a Bécsi Ingatlanok szakértőinek útmutatása alapján - megírtuk a bécsi lakás bérlésének feltételeit. Most a sikeres lakásválasztás után következő lépésekkel folytatjuk a témát.   


Ingatlanbérlés Bécsben - 1. rész

2017. július 9., Vasárnap 10:35
szervuszausztria_cimbejul.jpg

Jobb előre felkészülni, és tudni, milyen feltételekkel lehet lakást bérelni Bécsben. Az alábbiakban pontos leírást adunk arról, milyen dokumentumok beszerzését kérik a Bécsi Ingatlanok munkatársai, még mielőtt a tényleges lakáskereséshez hozzáfognának. 


A bécsi lakásvásárlás költségei

2017. június 9., Péntek 09:08
szervuszausztria_jo.jpg

Előző cikkünkben a Bécsi Ingatlanok tulajdonos-vezetőjének tájékoztatása alapján részletesen leírtuk mi a menete a lakás vásárlásnak, amennyiben az ügyfél már eldöntötte a tulajdonszerzés avagy bérlés nehéz kérdését. Megírtuk, hogy a vásárlás mellett szól mindenképpen a biztonságos jogi környezet és az ugyancsak biztosra vehető hozam, abban az esetben, ha az illető a lakást kiadja. Alábbi cikkünkben a vásárlás gyakorlati teendőiről, illetve a költségekről adunk tájékoztatást.

 


.. és eljött a bécsi ingatlanvásárlás pillanata

2017. május 10., Szerda 09:56
szervuszausztria_borító.jpg

Előző cikkünkben  a megvásárlandó ingatlan kiválasztása  volt a fő téma - most nézzük meg, mi a helyzet, amikor a befektető már tudja, melyik lakást szeretné megvenni. Abban már biztos lehet, hogy jól dönt, hiszen a gazdasági alap, a jogi környezet Ausztriában stabil, és ha a vásárló nem saját maga szeretne beköltözni, a lakás bérbeadása hosszútávon biztos jövedelmet nyújt. 


Segítség a bécsi lakásvásárláshoz

2017. április 15., Szombat 11:13
szervuszausztria_bo.jpg

A  magyar befektetők körében is egyre népszerűbb és sok esetben a hazainál jobban preferált az ingatlanvásárlás az osztrák fővárosban: a nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb gazdasági körülmények és az erősebben szabályozott, ezáltal nagyobb biztonságot nyújtó környezet igazolja ezt a tendenciát. A vásárlás ezernyi apró részletében azonban nem nehéz utat téveszteni - ezért szükség van a helyi viszonyokat jól ismerő szakértő segítségére. A minap rendhagyó terepen, a 8. Vince Wine Show  alkalmával  is találkozhattak az érdeklődők a Bécsi Ingatlanok munkatársaival. 


Első lépés: megtalálni az ingatlant

2017. március 9., Csütörtök 09:20
szervuszausztria_jókép.jpg

Ingatlanszakértőnk a rovat előző cikkeiben  a "bérelni vagy venni"  dilemmában próbált segíteni ésszerű érvek alapján. Most az a kérdés, a döntés után milyen szempontok alapján kell belevágni a megvásárolandó lakás keresésébe. Ingatlanszakértőnk a rovat előző cikkeiben  a "bérelni vagy venni"  dilemmában próbált segíteni ésszerű érvek alapján. Most az a kérdés, a döntés után milyen szempontok alapján kell belevágni a megvásárolandó lakás keresésébe. 


Drágák, és mégis nagy a kereslet

2017. március 2., Csütörtök 17:00
szervuszausztria_image_manager__detail-expertenrat_anstieg_immobilienpreise.jpg

Az osztrák ingatlanpiac változatlanul szárnyal. A most közzétett összesítés szerint tavaly új rekord született: most először haladta meg az ingatlan vásárlások száma a 120 ezret. Pénzben kifejezve ez 27 milliárd eurós volument jelent. Nemcsak a tranzakciók száma nőtt, hanem az egyes ingatlanok ára: a hat évvel ezelőttihez képest 45 százalék az áremelkedés. 


Lakásbérlet Bécsben: minimum 15 hónapra

2017. február 15., Szerda 08:32
szervuszausztria_nagyv.jpg

Kinek érdemes lakást bérelni Bécsben? Ezt a kérdést tettük fel Nagy Zoltánnak, a Bécsi Ingatlanok tulajdonos cégvezetőjének sorozatunk következő részében. A szakértő korábban már elmondta véleményét a lakás vásárlás előnyeiről. Tanácsai fontosak lehetnek azoknak,  akik hosszabbtávon szeretnének berendezkedni Bécsben. 


Vásárolni? Bérelni?

2017. január 9., Hétfő 09:11
szervuszausztria_nagyzovag.jpg

Sorozatunk első részében Nagy Zoltán, a Bécsi Ingatlanok tulajdonos cégvezetője segítségével áttekintést adtunk  az osztrák főváros ingatlan helyzetéről. A  továbbiakban igyekszünk segíteni azoknak, akik hosszabb távon szeretnének berendezkedni Bécsben, vagy éppenséggel ingatlanba fektetnének.  A szakértőnek azt a kérdést tettük fel, hogy melyiküknek ajánl inkább ingatlanvásárlást. 


Tanácsok a bécsi ingatlanvásárláshoz

2016. december 7., Szerda 09:57
szervuszausztria_ezajó.jpg

Bécs drága, ez nem is vitás, és az is tény, hogy ennek oka a keresletnél jóval kisebb kínálat.  Mindezek fényében jobb, ha szakemberhez - ingatlanközvetítőhöz fordul az, aki Bécsben tervez lakást vásárolni. Honlapunk segít ebben a következőkben: Nagy Zoltán, a Bécsi Ingatlanok tulajdonosa ad tanácsokat, és várja a személyes ügyekben hozzá fordulókat.Most induló sorozatunkban a tanácsadó a leggyakoribb kérdésekre ad választ - ehhez szívesen fogadjuk a honlap kapcsolati oldalán olvasóink hozzászólását is. A Bécsi ingatlanok honlapján pedig megtalálhatóak a legfrissebb hirdetések.

 


Fektessem a pénzem ingatlanba?

2014. november 4., Kedd 07:57
szervuszausztria_tuecken_offenen_immobilienfonds_25s21-meingeld-immobilienfo20110524195047.jpg

Pénzügyi tervezőként, gyakorló tanácsadóként János Zsolt, aki rendszeresen tart előadásokat nemcsak a PFS-Partners gazdasági fórumain, hanem nemzetközi konferenciákon is – sok tapasztalatot szerzett arról, mi érdekli az embereket a legjobban. A kérdések, amelyekre a hozzá fordulók választ várnak, függetlenek attól, mely országban él a válaszra váró: mindenki befektetései értékállóságára, sőt, ha lehet hozam biztosítására vágyódik. Az alábbiakban a szakértő megosztja olvasóinkkal ismereteit.


Egy magyar származású burgenlandi ingatlanközvetítő tanácsai

2011. április 20., Szerda 09:10
szervuszausztria_haiden.jpg

Ahogy közeledik május 1. egyre több magyar vállalkozó keres telephelyet, magánember lakhatási lehetőséget Ausztriában. Az érdeklődés növekedése láttán a szervuszausztria.hu egy Ausztriában ingatlanközvetítéssel foglalkozó szakemberhez fordult tanácsért. Ágnes Haiden nemcsak most, egyetlen alkalommal válaszolt kérdéseinkre, burgenlandi irodája a későbbiekben is rendelkezésre áll és szívesen segít – üzleti alapon - a határ közelében ingatlant keresőknek. Helyismeretén kívül nagy előnye a magyar nyelvtudás.


Külső szolgáltató kezeli az ingatlanokat

2011. február 21., Hétfő 09:51
szervuszausztria_srabag.jpg

Létezik egy különös kapocs egymástól távoli országokban lévő épületek között. A frankfurti Palais Quartier, a budapesti Corvinus Egyetem, a varsói Grand Hotel Polonia Palace, magyar Telekom számtalan épülete egy és ugyanazon épületgazdálkodási céget bízott meg a karbantartással – és mindez egy további országhoz, Ausztriához köti őket. Igaz, a céget angol nevén ismerik: a Strabag Property és Facility Management a felsorolt cégek választottja.
Ilona stüberl
Bécsi Ingtalanok
Hotel Benczúr
BCB Consulting
 
 
Bogipark