Adventi fények a mariazelli Bazilika előtt

Mézeskalács és gyerekprogramok

 
2016. Nov. 21. 11:59

Adventi fények a mariazelli Bazilika előtt

Mézeskalács és gyerekprogramok

2016. november 21., Hétfő 11:59

Hogy miben különbözik a mariazelli Advent a többitől? A hangulata semmihez sem hasonlítható,  hiszen ez a kis stájerországi ékszerdoboz a gyönyörű Bazilikával, előtte a térrel semmi mindennél romantikusabb atmoszférát áraszt.

A Bazilika, amely Mária kegyhelyként zarándoklatok célpontja, és megannyi magyar emléket is rejt, az adventi vásár pazar kulisszája. A hangulatot a nagyszerű természeti környezet csak fokozza, a látogatóknak pedig mint minden évszakban, ilyenkor is sokféle lehetőséget  kínál.

És persze némiképpen eltérnek egymástól a kínált portékák is: Mariazell például a mézeskalács városa (is), sehol annyiféle és olyan fantáziadús mézeskalács terméket nem árusítanak mint itt. A gyerekek szeme elkerekedik, amikor a méretes mézeskalácsházat meglátják, pedig akkor, az első pillantásra még nem is sejtik, mennyi foglalkozás, szórakoztató játék várja itt őket.

Azon sem lehet csodálkozni, hogy itt igen sok ajándéktárgy kapcsolódik a Mária emlékekhez, a templomhoz. Már csak emiatt is különleges a jászol, a hatalmas adventi koszorún a 24 gyertya szépen ragyog a korán leszálló - és sokszor ködös  sötétben.

Ez az idei a 17. adventi vásár, régebben ez itt nem volt szokás. A rendezvénynek ma mér törzsközönsége van, olyan visszatérő vendégek, akik ilyenkor még inkább csak a négy hétvégén rendezett vásárért jönnek, igaz, előbb utóbb hosszabb időt is eltöltenek itt, síeléssel, túrázással, nyáron fürdőzéssel - vagyis üdüléssel.  Bár az igazi adventi vásár november 24-től december 18-ig tart, az idén egy héttel korábban nyitottak már a standok, vagyis máris lehet jóféle helyi gyomorkeserűt, tökmagolajat, helyi mázas díszeket, a kézművesek szebbnél szebb munkáit kapni. A részletes programról pedig itt lehet tájékozódni.  

 

A rovat megjelenését a mariazelli  Hotel Magnus Klause támogatja



jooble
Bogipark
Ilona stüberl