Mariazells Wahrzeichen, eine Spezialmischung der Klöster

2017. május 29., Hétfő 08:41
szervuszausztria_arz.jpg

Selbst wenn der Besucher es darauf anlegen würde, könnte er an diesem imposanten Gebäude, welches schon durch sein Erscheinen, mit dem gelben Turm auf dem Hauptplatz, auf eigene Geheimnisse hindeutet, nicht vorbei können. Es ist nicht irgend eine Mischung – denn hier wird seit 200Jahren die spezielle Heilkräuter Likör Mischung hergestellt und verkauft.  Seit Cajetan Arzberger wird von Generation zu Generation die geheime Rezeptur weitergegeben.  

 


Mariazell jelképe, kolostorok itala

2017. május 21., Vasárnap 09:58
szervuszausztria_arz.jpg

Ha akarná sem kerülhetné el a Mariazellbe látogató figyelmét a sárga tornyos épület a Főtér sarkán, amely puszta megjelenésével sejteti, hogy titkokat rejt. Nem is akármilyeneket - itt készül és itt is árusítják immár csaknem kétszáz éve a jótékonyhatású mariazelli gyomorlikőrt. Mégpedig a feltaláló, Cajetan Arzberger valóban máig titkos receptje alapján, az ő leszármazottai. 


Graz polgármestere elfordul a Kommunista Párttól

2017. február 1., Szerda 12:58
szervuszausztria_grazi.jpg

Ausztria második legnagyobb városa igazán színesnek mondható, már ami a politikát illeti: Grazban jelenleg néppárti (fekete) polgármester kormányoz (a kommunistákkal és a szocdemekkel együtt), de volt itt már zöldek-szabadságpárti (kék) koalíció is. Különös város: ez az egyetlen osztrák helyi vezetés, amelyben a KPÖ, Ausztria kommunista pártja is szerepet játszik, sőt,  második legerősebb pártként őt illeti az alpolgármesteri poszt is.

 


Mariazelli mesevilág az igazi téli szezon kezdete előtt

2016. december 9., Péntek 11:58
szervuszausztria_seilbahn1-1680x720-860x484.jpg

Persze Mariazellben most még minden az Adventről szól,  mégpedig úgy, ahogyan ebben a gyönyörű, békés kis városkában az megszokott. A napok-hetek azonban rohannak, a Karácsony véget vet ennek a különleges hangulatnak, és jönnek a téli "hétköznapok": itt, a hegyek között ez az időszak elsősorban a téli sportokról, a téli üdülésről szól.


Adventi fények a mariazelli Bazilika előtt

2016. november 21., Hétfő 11:59
szervuszausztria_szerelési.jpg

Hogy miben különbözik a mariazelli Advent a többitől? A hangulata semmihez sem hasonlítható,  hiszen ez a kis stájerországi ékszerdoboz a gyönyörű Bazilikával, előtte a térrel semmi mindennél romantikusabb atmoszférát áraszt.


Magyar nyelvű vezetés Mariazellben

2016. október 12., Szerda 22:25
szervuszausztria_00_richtung_mariazell.jpg

A Mariazell Fő terén található Hotel Magnus Klause nemcsak a vendéglátást, hanem a magyar nyelvű tájékoztatást, programajánlást és idegenvezetést is fontos feladatának tartja. Akinek szerencséje van, hirtelen elhatározásból is hozzájuthat a magyar nyelvű vezetéshez - de azért Tantics Mónika azt ajánlja, a csoportok inkább jelentkezzenek be előre.


Feltöltődni Mariazellben

2016. szeptember 14., Szerda 15:37
szervuszausztria_szervuszausztria_dolgozik.jpg

Ez a táj, a városka varázsa mindenkit megfog, akinek valaha volt szerencséje eljutni Mariazellbe. Így aligha csodálkozhatunk, ha olyanokkal találkozunk, akiknek intenzív munkájához, sikeres szakmai életéhez ez az alig párezer lakosú városka nyújtja a biztonságos hátteret, akik ide térnek vissza feltöltődni, új energiát gyűjteni.  Sorozatunk első cikkében János Zsolt pénzügyi tervezőt mutatjuk be – őt olvasóink a Határon átnyúló pénzügyek rovat állandó cikkírójaként, a szervuszausztria.hu pénzügyi tanácsadójaként ismerik.

 


A sokoldalú Mariazell

2016. szeptember 2., Péntek 16:00
szervuszausztria_szervuszausztria_tajkep_mariazell.JPG

Mariazellről mindenkinek a bazilika, a zarándoklat, a Mária kegyhely, sokféle magyar emlék jut eszébe. Aki viszont egyszer is eljutott ide, pontosan tudja, mennyivel többet nyújt ez a nagyszerű természeti környezetben fekvő kisváros. Vagyis Mariazell korántsem csak azoknak érdekes, akik vallásos hitüket követve érkeznek, vagy éppen a magyar történelem, Nagy Lajos király, Mindszenty bíboros emlékeit kutatva, a Bazilikában őrzött megannyi magyar ajándékra kíváncsiak.


Mariazelltől Csíksomlyóig gyalog és kerékpáron

2016. május 5., Csütörtök 08:29
szervuszausztria_mária maraton.jpg
Mariazell nevében benne van, milyen emlékhelyeket kínál a látogatónak a Semmering ékszerdobozának is nevezett kis település és környéke. Az innen induló és egészen Csíksomlyóig vezető út azonban még több, akár kevéssé ismert kegyhelyekkel örvendezteti meg azokat, akik nemcsak vallási, hanem turisztikai élményt is keresnek. Dr. Szabó Tamás, a magyarországi Mária Út Egyesület alapító elnöke izgalmas tervekről számol be.
 



jooble
Bogipark
Ilona stüberl