Tájházak útja: hamisítatlan vidéki hangulat és a hagyományok

2021. november 10., Szerda 10:23
szervuszausztria_tajhazcim.jpg

Utazni, új tájakat, embereket megismerni jó – ezt határon innen vagy túl sokan tudják. Különösen, amióta a karantén miatt tapasztalhattuk a fájó hiányt. Most új, izgalmas úti célokkal, vonzó lehetőségekkel bővül a kínálat. A tájházak útja a szlovén-magyar határtérséget átívelő új turisztika útvonal. 


Teszt

2020. szeptember 22., Kedd 14:40
szervuszausztria_dummy-1360x840-Rope.jpg

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum tortor quam, feugiat vitae, ultricies eget, tempor sit amet, ante. Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.


A Hotel Benczúr Innsbruckban mutatkozik be

2018. november 4., Vasárnap 09:56
szervuszausztria_1396273084_bejarat.jpg

Korántsem véletlen az Innsbruckból érkezett meghívó: a kifejezetten 50 pluszosoknak rendezett SENaktiv Vásár szervezői pontosan ismerik a budapesti Benczúr szálloda erényeit. Köztük azt, hogy a Liget szélén megtalálható hotel családias hangulatával, a programlehetőségek ismertetésében jártas személyzetével, jó közlekedési kapcsolódásával nagyonis megfelel e korosztály igényeinek.


Der Frühling ist da!

2018. március 28., Szerda 08:17
szervuszausztria_tn_1455191277_husvet.jpg

Schon lange bedient die Generation 50+ nicht mehr das Oma- und Opa-Klischee vergangener Jahre, das gleichwohl in vielen Köpfen noch herumgeistert. Nicht nur die Kleidung, sondern ebenso Lebensstil, Ansprüche und Wünsche unterscheiden sich von denen der vorhergehenden Generationen – und in der Regel sind genug Mittel und ausreichend Selbstbewusstsein vorhanden, einen anspruchsvolleren Lebensstil auch umzusetzen.Das weiss auch das Hotel Benczur, und demgemäß plant immer Programme auch für diese Generation.


Kánikulában irány a Benczúr terasza

2017. június 23., Péntek 11:09
szervuszausztria_bterasz.jpg

A város közepén  is kellemesen védenek a fák a nyári hőségtől a Benczúr Hotel teraszán. A Liget szélén vagyunk, ott, ahol annyi a program lehetőség, és ez a közeli jövőben még csak tovább fokozódik, végülis nemsokára fontos kulturális létesítmények kezdik meg működésüket itt.  


Húsvéti kalandozás az Esterházy Tündérbirodalomban

2017. április 4., Kedd 09:42
szervuszausztria_termvég.jpg

Mi is lehetne jobb alkalom egy a megszokottnál hosszabb kirándulásra, mint a Húsvét immár négynapos ünnepe? A határhoz oly közeli helyszíneket a zenei - kiállítási - vagy éppen gyerekprogramok visszatérő látogatói ismerik, ám a kastélyok-várak történetének megismerése, a kirándulási lehetőségek feltárása  hosszabb időt vesz igénybe. Ehhez nyújt a szervuszausztria.hu az alábbiakban egy kis segítséget. 


Linzi emberünk Bécsben

2017. március 26., Vasárnap 11:39
szervuszausztria_linznyitv.jpg

Jó hír a linzi utazást tervező  magyaroknak: ezentúl a felső-ausztriai régióban van megbízható partner, olyan idegenforgalmi szakember, aki segít a programok kiválasztásában, megszervezésében.  Kovács Balázs, aki kilenc éven át vezette a Turizmus RT (most megszűnt) bécsi képviseletét, márciustól a Linz Tourismus bécsi képviselője. Ausztriában értékelik tapasztalatait és kapcsolatrendszerét, a linziekhez pedig különösen régi kapcsolat fűzi. Címképünk: Kovács Balázs (középen) a linzi Magyar Napok megnyitóján tartományi vezetőkkel.


Rájár a rúd az Airbnb- lakáskiadókra

2017. február 15., Szerda 10:02
szervuszausztria_airbnb1.jpg

Az EU jóváhagyása után márciustól szigorodnak a bécsi online lakáskiadókra vonatkozó szabályok. A bécsi magisztrátus  ezentúl bekéri az internetes felületeken (mint az Airbnb)  szállást kínálók pontos adatait, és ezáltal jobban ellenőrzi a ténylegesen kiadott lakások statisztikáját. A pénzügyminisztérium emellett szeretné Írországból megkapni az ausztriai felhasználási adatokat. 


Az Ilona Stüberl télen is nyitva tarthatja a kerthelyiséget

2017. január 18., Szerda 08:32
szervuszausztria_marri.jpg

A kedvelt belvárosi magyar kisvendéglő, az Ilona Stüberl ezentúl télen is leültetheti vendégeit a Bräunerstrasse járdájára kihelyezett asztalokhoz - vagyis az oly népszerű Schanigarten mostantól nem csak nyáron működhet. Fűtés, takaró persze lesz, és különben is: nem a mostanihoz hasonló mínuszfokokban üzemel szabad ég alatt a vendéglő,  hanem csakis, ha a hőmérő higanyszála pluszt mutat - nyugtat meg Fodor Mária, a vendéglő tulajdonosa.

 


Hírünk Ausztriában

2017. január 4., Szerda 09:30
szervuszausztria_vágva.jpg

Az osztrákok kedvelik Budapestet – s ezt a  Benczúr Hotel vezető munkatársai is érzik. A számok is ezt jelzik: egyre több vendég érkezik Ausztriából. Ebben annak is szerepe van,  hogy a szálloda évről évre bemutatkozik a turisztikai lehetőségekről információt nyújtó ausztriai rendezvényeken. 2017 a bécsi Utazás Vásárral kezdődik.  


Özönlenek a turisták Ausztriába

2016. november 28., Hétfő 17:56
szervuszausztria_vandor.jpg

 

Ausztria változatlanul népszerű: a 2016-os nyári idegenforgalmi idényben a látogatók száma  minden előzetes várakozást felülmúlt. A legfrissebb statisztikák 73 millió vendégéjszakát és 23 millió látogatót jegyeznek.


Das Hotel Benczúr erwartet Gäste auch aus Österreich

2016. november 25., Péntek 11:21
szervuszausztria_3323593308-f9c47c63db-d000190FC543bc5e15b30.jpg

 

Die österreichischen Gäste sind wichtig – dem sind sich die Mitarbeiter des Hotels Benczúr ständig bewusst. Auch aus diesem Grund nimmt das Hotel an den Veranstaltungen teil, auf denen die Interessenten in Österreich über die Reisemöglichkeiten informiert werden. Die Zahl der österreichischen Gäste wächst übrigens von Jahr zu Jahr.


Nincs ügyetlen gyerek

2016. november 11., Péntek 08:48
szervuszausztria_rudy.jpg

Kisebb csoportokban hatékonyabb és biztonságosabb az oktatás - vallja Rudy, a mariazelli sí-és snowboardiskola tulajdonosa. Különösen gyerekeknél a legfontosabb az egyéni foglalkozás.  Ezzel a koncepciójával egyedülálló Ausztriában: a hasonló intézményeket fenntartók szívesebben veszik a nagyobb létszámú csoportokat. Így kisebb ráfordítással - kevesebb oktatóval - alacsonyabb és ezért versenyképesebb részvételi díjjal működtethetik az iskolát.


Egynapos bécsi látogatás?

2016. október 23., Vasárnap 10:34
szervuszausztria_belv.jpg

A két középkorú barátnő számára fontos, hogy tervezett egynapos bécsi útjuk nagyon kellemes legyen - hiszen egyikük születésnapi ajándékáról van szó. Nincs kötelezettség, feladat, kényelmesen utaznának, nem szeretnének kapkodni, egyszerűen csak arra vágynak, hogy jól érezzék magukat.  Mivel mindketten jártak már Bécsben, tudják, milyen kevés az a pár óra,  amit az érkezés és hazaindulás között eltölthetnek, így igyekeznek alaposan megtervezni a napot.. És  úgy érzik, ehhez jobb  tanácsot kérni - történetesen a szervuszausztria.hu-tól. 


Számít az osztrák vendégre is a Hotel Benczúr

2016. augusztus 26., Péntek 22:12
szervuszausztria_hotel_benczur.jpg

A város közepén is kellemesen védenek a fák a nyári hőségtől a Benczúr Hotel teraszán. Nem egy asztalnál német nyelven folyik a társalgás: van itt mindenféle nyelvjárás, wienerisch és  jellegzetes ober-österrechisch, és persze a hochdeutsch sem hiányzik.  Az ausztriai vendégkör egyre bővül, ami a földrajzi közelségnek, a kulturális örökséget felidéző környezetnek éppúgy köszönhető, mint a tudatos kapcsolatépítésnek. Az augusztusi nyárban az osztrák vendégeknek jóleső érzés lehet a szálloda hallban a Salzburg közelében élő magyar származású Tóth Dóra Mária festményeit felfedezni.


Mariazell felfedezése, a kis magyar szálloda segítségével

2016. január 22., Péntek 08:45
szervuszausztria_images.jpg
Magyar nyelvű programfüzetek, térképek, túra-összeállítások, magyaros ételek az étterem étlapján – a stájer ínyencségek mellett –, pedig a szálloda neve egyáltalán nem utal ilyen kapcsolatra. A bennfentesek azonban tudják, hogy a Mariazell főterén álló Magnus Klause szálloda ügyvezetője Tantics Mónika, a személyzet pedig kivétel nélkül magyar, és az összefüggés korántsem a véletlen műve.

Az osztrák vendéggel érdemes jól bánni

2014. április 23., Szerda 14:23
szervuszausztria_váűgva.jpg

Az osztrákoktól nem szégyen tanulni, különösen a turizmus terén – vallja Kovács Balázs. Hat éve vezeti a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviseletét, és tapasztalatait, terveit, eredményeit szívesen megosztja a Szervuszausztria.hu olvasóival. Mint ahogy azt is, mit tanult az eltelt évek alatt itt, Bécsben.


Újabb látnivaló Bécsben

2013. április 28., Vasárnap 19:21
szervuszausztria_eugen-stadtpalais,vagva-02.jpg

Bécs igazán nem szűkölködik a palota-csodákban, és mecénása is akad még a mai szűkös időkben is. Utóbbinak – II. János-Ádám liechtensteini uralkodónak – köszönhetően most újabb látnivaló várja a látogatókat: a belvárosi Bankgasse-ban, átellenben a magyar nagykövetséggel, megnyílt a helyreállított liechtensteini városi (téli) palota.


Magyarul egy vadonatúj bécsi szállodában

2013. április 11., Csütörtök 08:00
szervuszausztria_la prima.jpg

A 19. századi láthatóan frissen tatarozott klasszicista épület nem számít ritkaságnak Bécsben, ám aki a modern üvegajtón belép a házba, alaposan meglepődik: a stílus főbb jegyeit tartva tágasan barátságos, világos foyerba jut. Igaz, ha elolvasta a feliratot a homlokzaton, akkor tudhatja: ez itt a La Prima Fashion Hotel. Az igazi meglepetés a portás tökéletes magyar tudása, no és hogy a hamisítatlan bécsi szálloda az RWR in Ungarn mozgalom résztvevője.


Jön a kerékpáros túrák szezonja

2013. február 27., Szerda 09:39
szervuszausztria_bringa.jpg

Kinn még javában tart a tél, ám lassan ideje készülődni: Christian Brandmayr, az RWR mozgalom egyik magyarországi segítője, a budapesti kerékpáros idegenforgalom lelkes szervezője már tervezi, milyen biciklis utakkal lepi meg az idén a turistákat. Kínálata ugyan mindenkinek szól, ám már csak osztrák származása miatt is fokozottan számít az Ausztriából érkezőkre.




jooble
Bogipark
Ilona stüberl