A családi banda

2017. június 23., Péntek 07:51
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Egyetlen másik EU-s tagországban sem bánnak olyan elvtelenül az EU-s támogatásokkal, mint Magyarországon - írja Florian Scheuba a Der Standard hasábjain. 


Ausztria és Magyarország – két külön világ (Presse) Van der Bellen Budapesten

2017. június 14., Szerda 17:57
szervuszausztria_orbánnalcimbe.jpg

A Van der Bellen budapesti látogatásával foglalkozó cikkek közül kettőt ismertetünk az alábbiakban: a Die Presse és a Der Standard egyaránt a nézetkülönbségekre helyezi a hangsúlyt. 


Magyarország válaszúton: negyedik köztársaság vagy …

2017. június 4., Vasárnap 09:27
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

A reprezentatív választási rendszer lehetne a magyarországi demokrácia át- és felépítésének eszköze. Lehetne-e a legújabb tiltakozások dinamikája egy nagyobb mozgalom katalizátora, amely befolyásolhatná a 2018-a választásokat? - teszi fel a kérdést Béla Rásky a Die Presse vendégkommentár rovatban. 


Orbán kikosarazza Brüsszelt

2017. május 26., Péntek 16:46
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Az Európai Bizottságnak, Brüsszel: Magyarország úgy véli, hogy a “lex CEU” nem ütközik EU-s jogszabályokba - idézi  Gregor Mayer a Der Standard hasábjain a magyar kormány üzenetét.


Orbán és Kurz: kölcsönös megbecsülés

2017. május 16., Kedd 21:29
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Orbán Viktor súlyosan autoriter típusú ember, aki az "illiberális demokráciát" egész Európa számára modellnek  nyilvánítja - írja kommentárjában Hans Rauscher a Der Standard hasábjain. 


Büntető eljárás, mint ajándék

2017. április 28., Péntek 15:28
szervuszausztria_wz.jpg

Az Európai Parlament előtt elmondott beszédében Orbán magyar miniszterelnök azon a véleményen volt, hogy nincs veszélyben a Közép-európai Egyetem - írja Kathrin Lauer a Wiener Zeitungban. A tudósító Orbán brüsszeli szereplését és annak hátterét foglalja össze.


Vita Magyarországon az „orosz mintájú“ NGO ellenes törvényről

2017. április 21., Péntek 15:24
szervuszausztria_Der_Standard_LogoN_e18a458e87.jpg

A Magyar Országgyűlés vitát folytat egy megszorító törvény tervezetéről, amely a külföldről támogatott civilszervezeteket orosz minta alapján bélyegezné meg.  A tervezetet az Orbán Viktor jobboldali populista miniszterelnök által vezetett Fidesz négy képviselője terjesztette elő - írja Gregor Mayer a Der Standardban. 


Magyarország: Az EU-Bizottság időt akar nyerni

2017. április 14., Péntek 12:41
szervuszausztria_pres.jpg

A brüsszeli hatóság a hónap végén akar dönteni arról, hogyan reagáljon Orbán Viktor Európa ellenes hangulatkeltésére. Addig  párbeszédre törekszik - írja a Die Pressében Michael Laczynski.

 


Orbán új frontja Európa ellen

2017. április 10., Hétfő 09:33
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

A magyar választóknak sugalmazott népszavazáson kell erősíteniük nemzeti, populista miniszterelnöküket a liberalizmus elleni harcban, és “megállítani Brüsszelt”- írja Michael Laczynski és Wolfgang Böhm  a Die Pressében megjelent közös cikkben. 


Orbán “lex CEU-ja

2017. április 7., Péntek 18:14
szervuszausztria_Der_Standard_LogoN_e18a458e87.jpg

Gregor Mayer a Der Standardban az amerikai vezetésű egyetem bezárásáról hozott törvény mögöttes  szándékairól ír.

 


Magyarország elfogadta a vitatott egyetemi törvényt

2017. április 5., Szerda 15:16
szervuszausztria_wz.jpg

A törvénymódosítás az USA által finanszírozott Közép-európai Egyetem végét jelenti. Vassilakou felajánlja az egyetem áttelepítését Bécsbe - olvasható a Wiener Zeitung cikkében, amelyet Kathrin Lauer és Niklas Hintermayer jegyez. 


Orbán célkeresztbe fogja a budapesti Soros-egyetemet

2017. március 30., Csütörtök 18:44
szervuszausztria_ceuArtikelbild.jpg

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy törvénymódosítással ellehetetlenítheti a CEU-magánegyetem működését - írja budapesti keltezésű tudósításában Gregor Mayer.


Magyarország a bankokon akar bosszút állni

2017. március 27., Hétfő 14:30
szervuszausztria_croppedpresse.jpg

Ha Ausztria csökkentené a magyar munkavállalóknak adott szociális juttatásokat, ellenintézkedések következhetnek. Célkeresztben ismét a bankok vannak. A  fenyegetéseket azonban nehéz valóra váltani - írja Jakob Zirm és Matthias Auer a Die Presse gazdasági rovatában. 


Győzelem keserű szájízzel

2017. február 26., Vasárnap 10:25
szervuszausztria_aláírás,wz.jpg

Magyarország egy civil mozgalom nyomására visszavonja a 2024-es olimpiai játékok megrendezésére benyújtott pályázatát. Fekete-Győr és Momentum nevű mozgalma mintegy 266 000 aláírást gyűjtött össze az olimpia ellen-  írja Kathrin Lauer a Wiener Zeitung hasábjain. 


Két bolygó a Merkel állócsillag körül

2017. február 24., Péntek 09:29
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

Kelet-Európában Magyarországon Orbán Viktor, Lengyelországban Jarosław Kaczyński képviseli a másik Európát. Mindketten következetesen elutasítják azt a szép, nemzetállamok utáni Európát, amelyet az EU ámításként önmagának és a két politikusnak is megalkotott - írja Hans Winkler a Die Presse vélemény-oldalán. 


Magyarország: Putyin látogatás Trump árnyékában

2017. február 2., Csütörtök 08:07
szervuszausztria_pre.jpg

Csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapesten atomerőműről, gázról és üzleti kérdésekről akar tárgyalni Orbán miniszterelnökkel – valamint demonstrálni akarja: Oroszország visszatért  - írja tudósításában  Boris Kálnoky a Die Presse hasábjain.


Demokrácialebontás az Európai Unión belül

2017. január 23., Hétfő 08:13
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Orbán Viktor alatt Magyarországon folyamatosan halad előre a demokratikus intézmények jobboldali populista átalakítása. Az Európai Unió jóformán semmit sem tud tenni ez ellen írja Gregor Mayer a Der Standard hasábjain.


Soros, az ellenségkép

2017. január 18., Szerda 19:15
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Miért vált a magyar származású Soros György az Orbán-kormány egyes számú ellenségképévé? A kérdésre Paul Lendvai keresi a választ a Der Standard hasábjain.Aki az elmúlt hetekben nyomon követte a nemzetközi médiában megjelent tudósításokat, az csak nagyon nehezen tudta eldönteni, hogy Európa, de akár a világ jövőjére nézve  melyik politikus testesíti meg a legnagyobb veszélyt? A teljesen kiszámíthatatlan Donald Trump a washingtoni Fehér Házban? Vagy a sikeresen terjeszkedő Putyin orosz elnök? Esetleg a Közel-Keleten a hatalomtól elvakított török gyújtogató, Recep Tayyip Erdogan?


„Az álcivil-szervezeteket minden eszközzel el kell takarítani az útból”

2017. január 12., Csütörtök 18:12
szervuszausztria_wien.jpg

Magyarország jobboldali-nacionalista kormánya le akar számolni az NGO-kal. Az USA-ban élő Soros György milliárdos szolgál ellenségképként - írja Kathrin Lauer, a Wiener Zeitung budapesti tudósítója. 


A makrancos jó pásztor Körmendről

2017. január 10., Kedd 21:30
szervuszausztria_koermendArtikelbild.jpg

Magyarországon az egyik katolikus plébános menekülteket fogad be a parókiájára – és ezzel szembe megy a katolikus egyház irányvonalával. Róla írt portrét a Der Standardban Gregor Mayer. 
Ilona stüberl
Bécsi Ingtalanok
Hotel Benczúr
BCB Consulting
 
 
Bogipark