A sokoldalú Mariazell

 
2016. Szept. 2. 16:00

A sokoldalú Mariazell

2016. szeptember 2., Péntek 16:00

Mariazellről mindenkinek a bazilika, a zarándoklat, a Mária kegyhely, sokféle magyar emlék jut eszébe. Aki viszont egyszer is eljutott ide, pontosan tudja, mennyivel többet nyújt ez a nagyszerű természeti környezetben fekvő kisváros. Vagyis Mariazell korántsem csak azoknak érdekes, akik vallásos hitüket követve érkeznek, vagy éppen a magyar történelem, Nagy Lajos király, Mindszenty bíboros emlékeit kutatva, a Bazilikában őrzött megannyi magyar ajándékra kíváncsiak.

A környék sokszínűsége minden látogatónak éppen azt biztosítja, amire vágyik. Van bőven választék, ilyenkor hegymászás, túrázás, télen síelés, legyen az lesiklás, vagy sífutás a jól kialakított erdei utakon, nyáron a tavak nyújtják a strandolási lehetőséget. Mindez magyarázza, hogy akit eredetileg a zarándoklat, v agy a Bazilika csábított ide, vissza-visszatér, szívesen tölti itt szabadságát.

Ilyenkor nyár végén, ősszel különleges élmény a színesedő erdő, a zavartalan természet.  vagy nyáron strandolása tavakét élvezik az ide látogatók., vagy egy-egy zarándoklat résztvevőiként jönnek el ide, hanem ismerkednének ezzel az alig háromezer lakosú  városkával, a környező gyönyörű hegyekkel, a közeli  tavakkal.

Ez a táj, a városka varázsa mindenkit megfog, akinek valaha volt szerencséje eljutni Mariazellbe. Így aligha csodálkozhatunk, ha olyanokkal találkozunk, akiknek intenzív munkájához, sikeres szakmai életéhez ez az alig párezer lakosú városka nyújtja a biztonságos hátteret, akik ide térnek vissza feltöltődni, új energiát gyűjteni.

Aki nekivág a hegynek, az minduntalan változó körülményekkel találja magét szemben, más időjárási és terepviszonyokkal, hirtelen kell dönteni a hogyan továbbról - és ez mégis teljesen más, mint ami elé a mindennapok állítják az embert.

Vagyis nemcsak pihentet, kikapcsol, hanem valamiféleképpen fejleszti a döntésképességet, a habozás nélküli hirtelen elhatározás „tudományát”, amire a mai világban sokszor van szükség.

A városka vezetői, a környék lokálpatriótái igyekeznek a természeti adottságokat változatos programokkal kiegészíteni. Ezekről internetes honlapok nyújtanak részletes tájékoztatást, mint ahogy ugyancsak kaphatunk a netről ötleteket, merre induljunk. Akinek pedig a helyszínen magyar nyelvű segítségre van szüksége, az a Főtéren, a Magnus Klause szállodában kap segítséget, talál magyar nyelvű prospektust – és persze szükség esetén szállást, jóféle étkezési lehetőséget.

A rovat megjelenését a mariazelli  Hotel Magnus Klause támogatja. 

 

 

 



jooble
Bogipark
Ilona stüberl