Aki nincs beoltva, fizessen!

Ausztria bekeményít

 
2021. Aug. 30. 10:10

Aki nincs beoltva, fizessen!

Ausztria bekeményít

2021. augusztus 30., Hétfő 10:10

A z osztrák Orvosi Kamara elnöke határozott állást foglalt a további teszteléseket és a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket illetően. Javaslatára hamarosan nehezebb időszak következhet sok ember számára: eddig Ausztriában szó szerint minden sarkon ingyen lehetett PCR tesztet végeztetni, és ez a külföldiekre is érvényes volt. A Kamara (magyar származású) elnökének ötletéről Bécsből Horváth Tamás számol be.

 

Thomas Szekeres nem látja értelmét annak, hogy miért kellene a tesztek költségeit az egész közösségnek, országnak állnia. Az ingyenesen rendelkezésre álló vakcinák már rég megállították volna a járvány terjedését, ráadásul a 3G szabály szerint a beoltottaknak nem kötelező tesztelniük. Ennek fényében jogosnak látszik a kérdés, hogy miért kellene az oltottak adójából is fizetni a meglehetősen drága teszteket. A megoldás Szekeres szerint egyszerű: a 3G szabály marad, a teszt pedig legyen fizetős.

 Az Ö1 csatorna Morgenjournal c. műsorában azt is elmondta, hogy ez az intézkedés talán sok embernek meghozná a kedvét az oltáshoz, hiszen a mindennapok is egyszerűbbek egy beoltott számára. Könnyebb egy oltási dokumentumot felmutatni a telefonunkban, mint elmenni tesztelni – különösen ha ezért még fizetni is kell… Emellett nem kell számolgatni a napokat, hogy meddig érvényes a teszt. Spontán étterem- és múzeumlátogatásra is csak így van esély.

Szekeres úgy véli, ideje nyomás alá helyezni a lakosság még be nem oltott részét, mert ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a további lezárásokat.

Több néppárti vezetésű tartomány orvosi kamarája is pozitívan reagált a felvetésre. Az egészségügyi miniszter azonban óvatosabb ebben a kérdésben, mint ahogy a politikusoknak nagyon nem tetszik a felvetés-feltehetőleg ezen intézkedések komoly szavazat – illetve egyelőre népszerűségvesztéssel járnának.  Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter szerint a jelenlegi járványhelyzet ugyan ismét szabályozásokat követel, de annyira semmiképp sem rossz, hogy a társadalmat megosztva, oktalan feszültséget keltsünk. Az osztrák televízió esti híradójában (ZB2) elmondta, hogy egyelőre nincs itt az ideje annak, hogy az oltottak és a nem oltottak külön szabályozás alá essenek.

Meglátása szerint az átoltottságot egyszerűen az oltás fontosságának hangsúlyozásával el lehet érni. El kell mondani újra és újra az embereknek, hogy miért a vakcina az egyetlen kiút ebből a nehéz helyzetből.

Lassan mindenki kénytelen tufomásul venni: a vírus Ausztriában (is)  ismét jelen van.

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39