A Stájerországi Gazdasági Kamara fellép a bérdömping ellen

 
2017. Jún. 1. 15:24

A Stájerországi Gazdasági Kamara fellép a bérdömping ellen

2017. június 1., Csütörtök 15:24

A külföldi cégek az ausztriai eladatok elvégzésére hazai munkaerőt hoznak, akik sokszor az osztrák bérszínvonal alatti bérért  dolgoznak - állapította meg a Stájerországi Gazdasági Kamara. Állításának valódiságát az immár több területre kiterjedő kötelező adatszolgáltatás igazolja. A kamara illetékesei az osztrák munkaerőpiac számára káros jelenség  megszüntetését követelik. 

Április végéig 310 ezer külföldi vállalat 390 ezer munkatársát küldte Ausztriába - ez tízszer annyi, mint a teljes 2013-as év adata. Kétségtelen, hogy a szigorúbb ellenőrzésnek is betudható a tények ismertté válása. A fejleményekről a tartományi kamara és a vám- és pénzügyőrség képviselői számoltak be, a spielfeldi osztrák-szlovén határállomáson végrehajtott rendkívüli ellenőrzés után tartott sajtóértekezleten. A szigorú kontrollnál 70-75 százalékban derültek ki szabálytalanságok.

A bérdömping, ami ellen az osztrák munkaerő védelmében a kamara küzd, nem csak annak tudható be, hogy a külföldről hozott munkásokat a cégek a hazai színvonalon javadalmazzák, hanem még mindig sok a feketén dolgozó. Ők akár 3-4 eurós órabérért is vállalják a munkát,  és persze elmarad a járulékok befizetése is. A jövőben tovább szigorítják az ellenőrzést. Egyébként a külföldi cégekre is kötelező az ausztriai előírások betartása - hangzott el a sajtóértekezleten. 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl