Schwarzenegger-show Stájerországban

Valahol kínos: Schwarzenegger leleplezte a saját szobrát

 
2011. Okt. 9. 14:40

Schwarzenegger-show Stájerországban

Valahol kínos: Schwarzenegger leleplezte a saját szobrát

2011. október 9., Vasárnap 14:40

Többszöri halasztás után ez volt az igazi, a Schwarzenegger múzeum hivatalos avatása, a névadó és az osztrák kancellár jelenlétében, az osztrák-amerikai sztár-politikus születésnapján. Pedig az időjárás nem kedvezett, ömlött az eső, és valójában a kiállítás a rajongóknak nem új: nyár óta látható.

Mégis, van abban valami pikantéria, amikor valaki a saját szobrát leplezi le.

Ez történt a szakadó eső miatt kicsit rövidebbre fogott ünnepségen, a stájerországi Thalban, Arnold Scwarzenegger szülővárosában. A múzeumban már nyár eleje óta nyitva tartó kiállítás páratlan és sokak által példának tekintett pályája egyes állomásai láthatók, ritka élethűen, hiszen ez a kicsi település megannyi személyes emléktárgyat őriz. Itt élt haláláig a „Stájer tölgy” mamája.

A volt kaliforniai kormányzó ízes stájer tájszólásban köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Werner Faymann kancellárt és a stájer tartományfőnököt. A múzeumot az „akarat és az esély szimbólumának” nevezte, hangsúlyozva, hogy az esély mindenki számára adott. A szavaknál a rendezvényről készült többet mondanak.

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl
 
 
 
 

Fatal error: Uncaught Error: Class 'Tidy' not found in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php:39 Stack trace: #0 /var/www/clients/client1/web2/web/index.php(159): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/clients/client1/web2/web/modules/rss_import.mod.php on line 39