Jeges Álom huszonkettedszer a Városháza előtt

 
2017. Jan. 16. 16:42

Jeges Álom huszonkettedszer a Városháza előtt

2017. január 16., Hétfő 16:42

 

Néhány napig, a zárástól egészen január 18-ig még a karácsonyi vásártól örökölt jégpálya áll a korcsolyázni vágyók rendelkezésére. Most rövid szünet következik és január 24-től megnyílik az "igazi", a Jeges Álom. Március közepéig 8500 négyzetméteres kifogástalan jégfelület várja a látogatókat. 

Ez már a 22. szezon, és évről évre van valami kicsike újítás - felhasználva az előző év tapasztalatait. Nem csak 500 négyzetméter növelték a felületet a tavalyihoz képest,  hanem új ötletek is megvalósulnak. Az edző - vagy tanulópálya naponta 9 órától 6 óráig a csoportosan érkező  kezdőket - iskolai osztályokat, óvodákat- ,  belépődíj nélkül, ingyen. Fontos ez az 550 négyzetméteres, elkerített terület, ahol sem a bukdácsolók nem zavarják a "haladókat", sem a száguldozók nem jelentenek veszélyt rájuk nézve.

Az igen kedvelt jég-kuglipályák persze a felnőttek kikapcsolódását szolgálják, ezért csak délután öttől üzemelnek.  A pályák nagyon népszerűek, aki szeretne játszani, célszerű előre lefoglalni a helyet a www.wienereistraum.com honlapon.

1995-ben, amikor az első jégpálya megnyílt a Városháza előtti téren, még „csak” 1800 négyzetméteren korcsolyázhattak a bécsiek. A Jeges Álom névre keresztelt hathetes téli rendezvény az első pillanattól kezdve nagy siker volt, s a rendezők évről évre merészebben alakították ki a pályát. Az idén nem csak a Burgtheater felé eső pótpálya üzemel, de a csipkés épülethez közeli részt is felöntötték és persze lehet siklani az ösvényeken az évszázados fák között is.

Két éve  megújultak a  kiegészítő létesítmények, azóta kényelmesebb az öltöző és a melegedő és persze nem maradnak el az ételt-italt kínáló vendéglátósok sem. Lehet korcsolyát kölcsönözni, éleztetni, vagyis nem kell előre elhatározni a korcsolyázást, akinek hirtelen ötlettől vezérelve támad hozzá kedve, bátran megteheti.  Sőt: a 2000 bérelhető korcsolyacipőt "bemelegítve" viheti  Március 8-ig várja a pálya a kikapcsolódni, szórakozni, sportolni vágyókat, reggel 9 és este 10 óra között. A jegyárakról a honlap ad tájékoztatást.

 

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl