Ez volt a 61. Operabál

Évek óta először ismét volt ellentüntetés

 
2017. Feb. 24. 14:00

Ez volt a 61. Operabál

Évek óta először ismét volt ellentüntetés

2017. február 24., Péntek 14:00

A 61. Bécsi Operabál nem teljesen úgy alakult, ahogyan azt a szervezők - és bálozók -  a sokhónapos előkészületek alatt elképzelték. Az egészségügyi miniszter asszony halála okozta megrendülés ellenére a bál pompás volt, szépek voltak az első bálozók, remek volt a műsor,m elegáns közönség lejtette a kötelező keringőt. És persze a páholyok mélyében volt alkalom fontos üzleti és politikai tárgyalásokra, ahogyan az egy ilyen rendezvényen elvárható és megszokott

A fáradhatatlan építőmester, Rchard Lugner sem okozott csalódást: ahogy évek óta mindig, most is nevezetes vendéggel vonult fel: Goldie Hawn igazán minden kritériumnak megfelelt. Oscar díjas, Golden Globe díjas hollywoodi sztár, vagyis remekül beleillik azok sorába, akiket a 84 éves bécsi üzletközpont tulajdonos 1991 óta milliós gázsiiért felvonultat a bálon. A lista igencsak figyelemreméltó: a sort 1991-ben Gina Lollobrigida nyitotta meg. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a legnagyobb sajtója 2007-ben Paris Hiltonnak volt. Talán ez tartja fiatalon Lugnert, aki a politikával is visszatérően próbálkozik . Kevés sikerrel. Legutóbb a 2016-os elnökválasztáson indult és maradt le.  

Sok  "első alkalom" fűződik az idei Operabálhoz.

Most debütált a Bál Háziasszonya szerepkörben Maria Grossbauer: a pr- tevékenységéről ismert hölgy ráadásul az eddigi legfiatalabb bálanya, mindössze 36 éves. Elődje, Desirée Treichl-Stürgkh, az Erste Bank vezérének neje kilenc év után vonult vissza.

Most először vezényelte női karmester a Bécsi Filharmonikusokat a nyitó műsorban: az olasz Speranza Scappucci nagy sikert aratott, csakúgy választása, a Carmen nyitánya.

Először énekelt a műsorban Jonas Kaufmann.

Mind Kern kancellár, mind Van der Bellen államfő először foglalt helyet a vezető politikusok páholyában, és az sem mondható  mindennapinak, hogy  Hans Jörg Schelling pénzügyminiszter a Nemzetközi Valutaalap igazgatónőjét látta vendégül.

Évek óta most először ismét volt ellentüntetés az Opera körül - legalábbis, ameddig a kordonnal elzárt területre a mintegy 250 békés tüntető bejutott. A KPÖ (Osztrák Kommunista Párt) által meghirdetett megmozdulás résztvevői a fényűzés és a gazdagság ellen tiltakoztak - összetűzés a náluk jóval nagyobb létszámú rendőri erőkkel nem volt.

Képgalériánk a bál néhány mozzanatát eleveníti fel- itt.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl