Dübörög az Októberfeszt

Vasárnap estig még várják a látogatókat

 
2018. Okt. 12. 15:43

Dübörög az Októberfeszt

Vasárnap estig még várják a látogatókat

2018. október 12., Péntek 15:43

A münchenivel ugyan nem vetekszik, de azért nagyon is megjárja: a Práter mellé épített fesztiválparkban ismét hódolhatnak a bécsiek és az idelátogatók a sörivásnak. Az év egyik legnagyobb eseményének számító rendezvényen a vasárnap esti zárásig várhatóan közel 400 ezren vesznek részt.  Az eseményről a szervuzausztria.hu olvasóinak Horváth Tamás számol be.

Michael Ludwig polgármester csapolta meg az Októberfeszt első söröshordóját, utat nyitva ezzel a mulatozásnak. A bécsiek már hónapok óta epedve várták ezt a pillanatot. A legtöbb jelenlévő -  tradicionális viseletben- , tágra nyílt szemmel figyelte a városi elöljáró minden mozdulatát. Az első korsó csapolásában Hans Knauß, ex-profi síelő, olimpikon is segített. Mire kész lett a” Krügel” a jelenlévők hatalmas üdvrivalgásba kezdtek. A lelkesedés a  szeptember 26.-i nyitás óta töretlen!   

Igazi népi rigmusokat dalolva ünnepelhettek a bőrgatyások a habzó sörök mámorában. A hazai nép- és könnyűzene krémje lépett fel a jeles eseményen: die Draufgänger, Alpenfeuer, Grandmas, die JungenZillertaler, die Hafendorfer, die Krumbacher és természetesen a die Edlseer. Az idei év különlegessége mindenképpen a Rock die Wiesn banda, hiszen ők a fesztivál történetének első rockzenét játszó fellépői. 

Az egyik leginkább várt esemény a frissen csapolt sörökön kívül a Dirndl- nagykövetasszony választás. A legkülönfélébb stílusú hagyományos viseleteket szemlélhette meg a közönség. A merész, fiatalos, szinte bulis fazontól a zártabb, egészen konzervatív öltözékekig minden típussal találkozhattunk. A nagykövetnek járó kitüntetést és felelőséget, Johanna Setzer, az országszerte ismert televíziós műsor vezetőnő vehette át. 

A standok előtt sorok kígyóztak, aki beállt a végére az igen hosszú várakozásra számíthatott. A legtöbben dupla adagokat rendeltek mindenből, hogy így kerüljék el a napi többszöri sorban állást. A 8. alkalommal megrendezett fesztivál egyre inkább kinövi magát, hiszen az első Októberfesztre 110 ezren voltak kíváncsiak, az ideire pedig már közel 400.000 ezer ember is várható.  Ez a szám már a város költségvetésében is meglátszik:  ez a buli csaknem 20 millió euró pluszt termel Bécsnek.  

A hangulatról képgalériánk ad ízelítőt - Horváth Tamás jóvoltából. Itt.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl