Legenda és igazság a bitcoinról

2018. január 22., Hétfő 12:52
szervuszausztria_bitcoin.jpg

Határon innen és határon túl sokan gondolják, hogy hétköznapi foglalkozásukat a legjobb lenne sutba dobni és csakis a kriptopénzekkel foglalkozni. Honlapunk pénzügyi szakértője, János Zsolt a bitcoin legutóbbi rekordárfolyamáról szóló hírt látva azt a költői kérdést teszi fel, hol van az a felső határ, ahol kipukkan egy lufi. Mielőtt azonban ez bekövetkezne, segít megérteni ezt a kívülálló számára  titokzatosnak tűnő jelenséget.

 


Mesék a működő kockázatkezelésről…

2017. október 4., Szerda 17:31
szervuszausztria_okt..jpg

Határon innen vagy túl nincs olyan ember, aki ne szeretne magas hozamot kockázat nélkül. A pénzügyi ágazat évtizedek óta próbál e vágynak megfelelő befektetési megoldásokat kidolgozni. Sikerrel? Pénzügyi tanácsadónk, János Zsolt MAS  az ilyen konstrukciókat egyszerűen mesének tartja. Az alábbiakban közzétesszük érveit. 


Érdemes aranyba befektetni?

2017. április 18., Kedd 22:35
szervuszausztria_aug.2.jpg

A befektetés aranyba az elmúlt évtizedekben egyre divatosabb lett.  Minél nagyobb a bizonytalanság, annál inkább igyekeznek az emberek menekülni a biztonságba. Az Internet révén  jóval egyszerűbb fenntartani a bizonytalanság érzetét - elég csak követni a napi híreket. A kérdés nem az, hogy érdemes-e az arannyal mint befektetéssel foglalkozni, hanem hogy milyen arányban és milyen formában illeszthető egy befektető portfoliójába? A kérdés nem költői - rovatunk állandó szerzője, János Zsolt MAS segít megtalálni a választ.

 


Új fiókokat nyit Magyarországon az osztrák Oberbank

2017. április 5., Szerda 19:28
szervuszausztria_oberbankvágva.jpg

A magyarországi hálózat is hozzájárul az Oberbank sikertörténetéhez - (2016 sorrendben a hetedik rekordév volt ), így nem csoda, hogy az osztrák magánbank terveiben  további budapesti és vidéki fiókok nyitása is szerepel. Már csak azért is, mert az eredményes működés egyik tényezője a hosszú távú terjeszkedési stratégia.


Biztosítások, befektetések, optimális adózás - határon innen és túl

2017. március 7., Kedd 09:02
szervuszausztria_cimbe.jpg

Célszerű kockázati biztosítás, céges juttatások és azok adóvonzatai, ésszerű beruházások és a hozzájuk kapcsolódó optimális hitelfelvétel - és még számos olyan kérdés, amely határon innen és túl is foglalkoztatja a cégtulajdonosokat. Tanácsok két helyről, a  könyvelőktől és a pénzügyi tervezőktől várhatók. Két jeles képviselőjük,  János Zsolt MAS, a Határon átnyúló pénzügyek rovatunk állandó szerzője, az  AL&E Consulting GmbH ügyvezetője, gazdasági fórumok fő előadója és Feodor Rita a Profitour Adószakértő, Könyvelő Kft. tulajdonos cégvezetője cserél  eszmét a kölcsönösen érdeklődésre számot tartó témákról. A beszélgetés első részét a honlapon már közzétettük. 


Az adószakértő kérdez – a pénzügyi tervező válaszol (1)

2017. január 16., Hétfő 09:02
szervuszausztria_adocikk.jpg

Kockázati biztosítások, az adóoptimalizálás hatékony eszközei, az öngondoskodás formái - ezek a témák határon innen és túl is foglalkoztatják a cégtulajdonosokat. Tanácsot a könyvelőktől várnak - nekik pedig maguknak is vannak kérdéseik. Ezekre most János Zsolt MAS, a Határon átnyúló pénzügyek rovatunk állandó szerzője, a PFS-Partners rendszeres gazdasági fórumainak előadója válaszol. Ezzel folytatjuk sorozatunkat - az egyes foglalkozási ágazatok művelőinek nyújtott tanácsadást. Feodor Rita a PROFITOUR Adószakértő, Könyvelő Kft. tulajdonos cégvezetője teszi fel kérdéseit János Zsoltnak. 


Lejárt a takarékbetétkönyv korszaka

2017. január 10., Kedd 08:36
szervuszausztria_takark.jpg

Hol van már a busás kamat ideje - manapság inkább veszít, aki takarékbetétkönyvben tartja a pénzét. Valami ilyesmit mindenki sejt, most azonban itt a bizonyosság:  az ausztriai felmérés pontos adatokkal szolgál. 


Új partnereket keres a PFS-Partners KFT Vas megyében

2016. szeptember 19., Hétfő 09:40
szervuszausztria_vas.jpg

Immár tíz éve működik a PFS-Partners szombathelyi kirendeltsége, és mára egyértelművé vált, hogy a pénzügyi tervezéssel, tanácsadással foglalkozó munkatársi gárda létszámát emelni kell. A PFS-Partners akár tíz további pénzügyi tanácsadó partnert is tudna foglalkoztatni, hiszen a már meglévő irodák mellett új régiókat is szeretne felállítani.


A jogász kérdez – a pénzügyi tervező válaszol- 2. rész

2016. augusztus 30., Kedd 15:08
szervuszausztria_dr_Galgoczi_Gergely.jpg

A PFS-Partners rendszeres gazdasági fórumain és az előadások után feltett kérdésekből a rendezvények fő előadója, János Zsolt MAS arra következtet, hogy határon innen és túl az egyes foglalkozási ágazatok művelőinek vannak speciális igényei és kérdései a befektetések témakörében. Másodikként a szakember a jogásztársadalom pénzügyi vonatkozású gondjaival foglalkozik: a kérdező Dr.. Galgóczi Gergely, a Temesi és Társa Ügyvédi Iroda irodavezető helyettese. Az alábbiakban a beszélgetés második részét közöljük.


A jogász kérdez – a pénzügyi tervező válaszol (1.)

2016. július 20., Szerda 04:05
szervuszausztria_galg..jpg

A rendszeres gazdasági fórumain és az előadások után feltett kérdésekből a rendezvények fő előadója, János Zsolt MAS arra következtet, hogy határon innen és túl az egyes foglalkozási ágazatok művelőinek vannak speciális igényei és kérdései a befektetések témakörében. Másodikként a szakember az ügyvéd társadalom pénzügyi vonatkozású gondjaival foglalkozik: a kérdező Dr.. Galgóczi Gergely, a Temesi és Társa Ügyvédi Iroda irodavezető helyettese. Az alábbiakban a beszélgetés első részét közöljük.


A pénzügyi tervező és a Brexit

2016. június 29., Szerda 08:58
szervuszausztria_brexit.jpg

A britek 52 százaléka a kilépés, 48 százaléka a bent maradás mellett – nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy lássuk: a nép nyilvánvalóan megosztott. A fiataloknak, akik dühösek a választás kimenetele miatt, ám nem mentek el szavazni, mindenképpen fel kell ismerniük: a saját jövőjüket csak akkor alakíthatják aktívan – ahelyett, hogy átengedjék azt a frusztrált, részben tanulatlan idősebbeknek –, ha élnek a szavazati jogukkal. János Zsolt, a határon átnyúló pénzügyek rovatunk állandó szerzője az alábbiakban osztja meg olvasóinkkal gondolatait a témáról.


Az orvos kérdez – a pénzügyi tanácsadó válaszol (3.)

2016. április 26., Kedd 16:43
szervuszausztria_unger.jpg
A PFS-Partners rendszeres gazdasági fórumain és az előadások után feltett kérdésekből a rendezvények fő előadója, János Zsolt MAS arra következtet, hogy határon innen és túl az egyes foglalkozási ágazatok művelőinek vannak speciális igényei és kérdései a befektetések témakörében. Elsőként orvosokkal beszélgetett. Kérdéseikből az is világossá vált, hogy sok felvetésük szélesebb réteget is érdekelhet. A sorozat első két része az aktuális piaci helyzettel, és olyan fontos kérdésekkel foglalkozott, mint a transzparencia. A harmadik és utolsó rész immár egyéni problémákra, és ezeken belül kényes kérdésekre tér ki.
 

Az orvos kérdez – a pénzügyi tanácsadó válaszol (2.)

2016. március 16., Szerda 18:47
szervuszausztria_unger.jpg
A PFS Partners rendszeres gazdasági fórumain és az előadások után feltett kérdésekből a rendezvények fő előadója, János Zsolt MAS arra következtet, hogy határon innen és túl az egyes foglalkozási ágazatok művelőinek vannak speciális igényei és kérdései a befektetések témakörében. Elsőként orvosokkal beszélgetett. Kérdéseikből az is világossá vált, hogy sok felvetésük szélesebb réteget is érdekelhet. Az aktuális piaci helyzetre, a részvény-kötvény-cash problémakörére vonatkozó megállapítások után, most a szervuszausztria.hu közli a folytatást.

 


Az orvos kérdez – a pénzügyi tanácsadó válaszol (1.)

2016. február 22., Hétfő 08:35
szervuszausztria_vágott.jpg

A PFS Partners rendszeres gazdasági fórumain és az előadások után feltett kérdésekből a rendezvények fő előadója, János Zsolt MAS arra következtet, hogy határon innen és túl az egyes foglalkozási ágazatok művelőinek vannak speciális igényei és kérdései a befektetések témakörében. Elsőként orvosokkal beszélgetett. Kérdéseikből az is világossá vált, hogy sok felvetésük szélesebb réteget is érdekelhet. A beszélgetéseket, az aktuális piaci helyzetre, a részvény-kötvény-cash problémakörére vonatkozó megállapításokat a szervuszausztria.hu cikksorozatban adja közre.


A pénzügyi tervező újévi gondolatai

2016. január 6., Szerda 09:11
szervuszausztria_218323-d0001AF3A78aecd9dd029.jpg
Újévi jókívánságai mellé levelet küldött olvasóiknak János Zsolt, a Határon átnyúló pénzügyek című rovatunk állandó szerzője, a nemzetközileg ismert pénzügyi tervező és tréner. Mi mást is tartalmazhatna a szakértő üzenete, mint tanácsokat azoknak, akik a 2016-os évben szeretnék pénzügyeiket a lehető legoptimálisabban irányítani. Az alábbiakban közöljük János Zsolt levelét.

Gazdaság? Politika? Történelem?

2015. november 1., Vasárnap 17:50
szervuszausztria_4146-d0001AF391597c7d068d3.jpg
János Zsolt MAS közgazdász, tanácsadó, vállalkozó, témaadó szónok, a transzformáció szakértője évtizedek óta figyelemmel kíséri az aktuális fejleményeket és összefüggéseket keres a múltbeli eseményekkel. Ügyfeleket, bankokat, biztosítókat, értékesítőket segíti hozzá fontos információkkal ahhoz, hogy a szükséges transzformációs folyamatokat helyes döntésekkel erősítsék meg. Az alábbiakban az ő fejtegetéseit közöljük.

Mikor érdemes befektetni?

2015. augusztus 16., Vasárnap 10:42
szervuszausztria_ez is.jpg

Amikor e cikk megírását elkezdtem, még csak nem is lehetett sejteni, milyen lépéseket tesz a Kínai Nemzeti Bank- írja rovatunk állandó szerzője, János Zsolt MAS pénzügyi tervező (PFS-Partners). A piac reakciója eltúlzott volt, hiszen semmi újdonság nem történt. Évek óta tudjuk, hogy az állam manipulálja ezt a mellesleg átláthatatlan piacot. A pénzügyi szakember e legújabb fejleményeket is figyelembe véve vonja le következtetéseit arról, vajon érdemes-e egyáltalán befektetni?


A görög válság ausztriai tanulságai

2015. július 26., Vasárnap 17:11
szervuszausztria_e4z.jpg

Bár úgy tűnik, oldódik a görögországi válság miatti feszültség, érdemes elgondolkodni a tanulságokon, és azon, hogy a fejlemények fényében a magánbefektetőknek hogyan kellene pénzügyeiket igazgatniuk. Emellett nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az ausztriai Hypo bank esete is mutat bizonyos párhuzamokat a görögországi történésekkel. János Zsolt MAS, a szervuszausztria.hu szakértője, Határon átnyúló pénzügyek rovatunk állandó szerzője ezt a témát járja körül.


Jóslás helyett ésszerű tervezés

2015. május 18., Hétfő 09:40
szervuszausztria_aug.6..jpg

Kit ne érdekelne, merre tartanak a piacok, mit érdemes és mit tilos tenni a megtakarításra, idős napokra, vagy éppen konkrét célok megvalósítására szánt pénzekkel? Rovatunk pénzügyi tervezője, János Zsolt MAS a szervuszausztria.hu kérésére most hangosan töpreng a válaszon.


Rossz beidegződéseink sok pénzünkbe kerülhetnek

2015. március 9., Hétfő 11:44
szervuszausztria_raiffeisen-d0001C136bb18d202ae64.jpg

A mostanában szalagcímekbe került bankcsődök nem ország függőek – még ha sokáig azt is gondoltuk, hogy velünk ez nem történhet meg. A szomszédos Ausztriában évek óta kisembereknek és immár több egymást követő kormánynak okoz gondot a Hypo Bank bonyolult esete – és csak remélni lehet, hogy a BudaCash-botrány károsultjai hamarabb felejthetnek. A legjobb lenne persze elkerülni az ilyen ügyeket. Hogy miként, arról a Határon átnyúló pénzügyek rovat állandó szerzőjét, János Zsolt MAS pénzügyi tervezőt kérdeztük.
jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl