Orbán kampánybeszédében: “A Nyugat elvész”

2018. február 20., Kedd 13:45
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

A választási kampány megkezdésekor a magyar miniszterelnök szilárdan ül a nyeregben, az ellenzék továbbra is erősen megosztott - írja  Gregor Mayer, a Der Standard tudósítója. 


Korrupciós gyanú Orbán vejének cége ellen

2018. február 11., Vasárnap 17:26
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Az EU korrupció ellenes nyomozóinak jelentése a lámpacégnek adott túlárazott megbízásokról megzavarja a Fidesz választási kampányát - írja a Der Standardban Gregor Mayer.


Oligarchia, mint rendszert összetartó erő Magyarországon

2018. január 31., Szerda 09:06
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Az állami óriásmegbízások biztosítják Orbán hatalmi bázisát - olvasható a  Der Standard kommentár rovatában. A cikk Orbán bécsi látogatása előtt jelent meg.  Az állami óriásmegbízások biztosítják Orbán hatalmi bázisát - olvasható a  Der Standard kommentár rovatában. A cikk Orbán bécsi látogatása előtt jelent meg.  


Orbán Viktor bécsi látogatása elé

2018. január 24., Szerda 10:08
szervuszausztria_Zeitungen..jpg

Az osztrák sajtó Orbán Viktor bécsi látogatása előtt felidézi a kapcsolatokat beárnyékoló ügyeket - az alábbiakban két lap ezzel kapcsolatos cikkét közöljük.

 


Sorsdöntő választás Magyarországon

2018. január 14., Vasárnap 10:07
szervuszausztria_pres.jpg

Az országnak széles és egységes ellenzékre lenne szüksége ahhoz, hogy hatékony harcot hirdethessen az Orbán-kormány ellen - írja Balazs Csekö a Die Presse vendégkommentár rovatában.


Magyarország neo-jobboldaliakat hoz az

2017. december 30., Szombat 18:26
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Egy kormány közeli szervezet szélsőjobboldali előadókat hívott meg januári budapesti rendezvényére - írja Gregor Mayer a Der Standard hasábjain. 


Soros-ellenes

2017. december 1., Péntek 17:19
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

A Fidesz, a magyar kormányzó párt  egy német összeesküvés-teoretikustól kölcsönzi az érveket - írja a Der Standard hasábjain Gregor Mayer, a lap tudósítója. 


“Tartok attól, ami még jön"

2017. november 17., Péntek 11:29
szervuszausztria_wz.jpg

“Tartok attól, ami még jön"  

2016-ban megszüntették a magyar ellenzéki napilapot, a Népszabadságot. Orbán még jobban bebetonozza a médiahatalmát - mégpedig osztrák segítséggel- írja a Wiener Zeitungban Alexander Dworzak.


Oldalvágások Orbán ellen a Hofburgban

2017. november 9., Csütörtök 17:04
szervuszausztria_hofburg.jpg

Alexander Van der Bellen szövetségi államelnök az IWM  (Humán Tudományok Intézete) jubileumi rendezvényére hívott vendégeket a Hofburgba. A díszvendégek között volt Soros György.


Kelet-Európa büszkeség és előítélet között

2017. szeptember 13., Szerda 22:07
szervuszausztria_pres.jpg

Miért helyes az  Európai Bíróság döntése a  menekültek szétosztásáról, és miért fog mégis erősödni a Kelet és Nyugat közötti együttélés problémája - teszi fel a kérdést Wolfgang Böhm a die Pressében megjelent vezércikkében.


Az EU-s partnerek kételkednek Orbán lojalitásában

2017. szeptember 2., Szombat 13:01
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

 

Hétfőn, bő féléven belül immár második alkalommal látogatott Budapestre Vlagyimir Putyin orosz államelnök. Formálisan csupán a Judo Világbajnokság megnyitása alkalmából tett  rövid látogatást Budapesten – hiszen a 64 éves, nyolc danos, amatőr dzsúdós magas rangú Judo kitűntetések birtokosa és a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke- írja Gregor Mayer. 


Pofozkodó csárdás Bécs és Budapest között

2017. július 29., Szombat 08:35
szervuszausztria_kernjuli.jpg

Magyarország egoizmussal vádolja Kern szövetségi kancellárt, az SPÖ színvonalon alulinak tartja a szemrehányásokat.


A családi banda

2017. június 23., Péntek 07:51
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Egyetlen másik EU-s tagországban sem bánnak olyan elvtelenül az EU-s támogatásokkal, mint Magyarországon - írja Florian Scheuba a Der Standard hasábjain. 


Ausztria és Magyarország – két külön világ (Presse) Van der Bellen Budapesten

2017. június 14., Szerda 17:57
szervuszausztria_orbánnalcimbe.jpg

A Van der Bellen budapesti látogatásával foglalkozó cikkek közül kettőt ismertetünk az alábbiakban: a Die Presse és a Der Standard egyaránt a nézetkülönbségekre helyezi a hangsúlyt. 


Magyarország válaszúton: negyedik köztársaság vagy …

2017. június 4., Vasárnap 09:27
szervuszausztria_vagvapresse.jpg

A reprezentatív választási rendszer lehetne a magyarországi demokrácia át- és felépítésének eszköze. Lehetne-e a legújabb tiltakozások dinamikája egy nagyobb mozgalom katalizátora, amely befolyásolhatná a 2018-a választásokat? - teszi fel a kérdést Béla Rásky a Die Presse vendégkommentár rovatban. 


Orbán kikosarazza Brüsszelt

2017. május 26., Péntek 16:46
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Az Európai Bizottságnak, Brüsszel: Magyarország úgy véli, hogy a “lex CEU” nem ütközik EU-s jogszabályokba - idézi  Gregor Mayer a Der Standard hasábjain a magyar kormány üzenetét.


Orbán és Kurz: kölcsönös megbecsülés

2017. május 16., Kedd 21:29
szervuszausztria_logo,vagva.jpg

Orbán Viktor súlyosan autoriter típusú ember, aki az "illiberális demokráciát" egész Európa számára modellnek  nyilvánítja - írja kommentárjában Hans Rauscher a Der Standard hasábjain. 


Büntető eljárás, mint ajándék

2017. április 28., Péntek 15:28
szervuszausztria_wz.jpg

Az Európai Parlament előtt elmondott beszédében Orbán magyar miniszterelnök azon a véleményen volt, hogy nincs veszélyben a Közép-európai Egyetem - írja Kathrin Lauer a Wiener Zeitungban. A tudósító Orbán brüsszeli szereplését és annak hátterét foglalja össze.


Vita Magyarországon az „orosz mintájú“ NGO ellenes törvényről

2017. április 21., Péntek 15:24
szervuszausztria_Der_Standard_LogoN_e18a458e87.jpg

A Magyar Országgyűlés vitát folytat egy megszorító törvény tervezetéről, amely a külföldről támogatott civilszervezeteket orosz minta alapján bélyegezné meg.  A tervezetet az Orbán Viktor jobboldali populista miniszterelnök által vezetett Fidesz négy képviselője terjesztette elő - írja Gregor Mayer a Der Standardban. 


Magyarország: Az EU-Bizottság időt akar nyerni

2017. április 14., Péntek 12:41
szervuszausztria_pres.jpg

A brüsszeli hatóság a hónap végén akar dönteni arról, hogyan reagáljon Orbán Viktor Európa ellenes hangulatkeltésére. Addig  párbeszédre törekszik - írja a Die Pressében Michael Laczynski.

 
jooble
BCB Consulting
Bogipark
Ilona stüberl