Szilveszteri ösvény Bécsben

Tizenkét helyszín, tizenkét órányi vidám program

 
2014. Dec. 27. 15:05

Szilveszteri ösvény Bécsben

Tizenkét helyszín, tizenkét órányi vidám program

2014. december 27., Szombat 15:05

Éppen 25 éve annak, hogy első ízben „tervezték meg” a bécsi belvárosban a szilveszteri mulatságot: az arra alkalmas tereken felállított színpadokon azóta is vidám és tartalmas műsor várja az újévet köszöntőket. Az idei év háromszoros jubileum, nemcsak a szilveszteri ösvény negyedszázadát, hanem a Ringstrasse 150. születésnapját és a bécsi valcer 200 születésnapját is ünnepli az osztrák főváros. A rendezvényeken a részvétel ingyenes.

Lehetetlen felsorolni, mi mindenre számíthatnak azok, akik az idén Bécs belvárosában búcsúznak az óévtől, és köszöntik 2015.-öt. Egy kis ízelítő azonban kedvet csinálhat a csaknem négy kilométeres vándorláshoz. Ezen a kacskaringós sétaúton – a Szilveszteri Ösvényen –, a szórakozni vágyók vagy 4 kilométeren át legalább 100 puncsot, forralt bort, pezsgőt és hozzá harapnivalót árusító stand megnyugtató sorfala között haladhatnak. Persze megannyi megállóval, hiszen a tereken, kereszteződésekben felállított alkalmi színpadok műsora közül mindenki számára van olyan, ami miatt kicsit földbe gyökerezik a lába.

Örökzöldeket éppúgy hallgathat a szilveszterező, mint a legfrissebb pop zenét, operettet, kabarét, sőt, az Operaház melletti téren felállított vászonra idén is kivetítik a Denevért. Egyes helyszíneken már délután két órától kezdődik a szilveszter, ekkorra tették a gyermekprogramokat is. A Graben pedig egész éjszakára hatalmas szabadtéri bálteremmé alakul.

A nagy sikerre való tekintettel idén is lesz olyan színpad, ahol műkedvelők mutathatják be tudományukat – sokak szerint ez a karaoke a legszórakoztatóbb műsor. A belvárostól odébb, a Práter az éjféli tízperces tűzijáték helyszíne. A programok nagyjából hajnali két óráig tartanak, de reggel már újra indul a műsor: a Városháza előtt várják a reggelizőket, és azokat, akik itt együtt szeretnék megnézni – meghallgatni a Musikvereinből közvetített, a nagyvászonra kivetített Újévi koncertet.

Tavaly csaknem 700 ezren mulattak a bécsi belvárosban – az idén sem számítanak kisebb tömegre.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
BCB Consulting
Bogipark
 
Ilona stüberl
Hotel Benczúr