Ha május, akkor Wiener Festwochen

 
2017. Máj. 14. 09:18

Ha május, akkor Wiener Festwochen

2017. május 14., Vasárnap 09:18

A Bécsi Ünnepi Hetek május közepe táján, mindig péntek este az osztrák főváros kulturális életének fontos eseménye - olyan rendezvény, amelyen több ezer fős közönség van jelen a Rathaus előtti téren. Akik nem szeretik a tolongást, vagy tartanak az esőtől, otthon nézhetik - nézhették most is -  az ORF2 vagy a 3Sat élő közvetítését. Az idei megnyitó hagyományosan nemzetközi zenei műsorát Conchita Wurst moderálta - és persze a műsorban dallal is fellépett. 

Az ingyenes koncerten a Bécsi Szimfonikusok volt a közreműködő. Ezzel megkezdődött a június 18-ig tartó színházi fesztivál. Új intendánssal: Tomas Zierhofer-Kin  most mutatkozik be ebben a szerepkörben. Figyelemreméltó programot állított össze: huszonnyolc ország 44 produkcióját hívta meg. A műfajok változatosak,  performansztól a zenei színházon és a táncon át a prózai színjátszásig szinte mindennek van helye ezen a fesztiválon. A Wiener Festwochen továbbra is a kulturális élet motorjának tekinti magát, olyan rendezvénysorozatnak, amely a kultúrát fejlődésében, mozgásában kívánja megragadni és bemutatni - mondta az új intendáns, hozzátéve, hogy új szolidaritásnak szeretne helyet adni, egyfajta próbateret a jövendő társadalmának.

obs/3sat/Hans Leitner

A megnyitó - amely (sajnos csak Ausztriában, de legalább ott)az ORF TVthek videói között még néhány napig megtekinthető, a fesztiválhoz hasonlóan sokféle műfajú zenét vonultatott fel, nemzetközi előadó gárdával.   http://tvthek.orf.at OEF

Az Ünnepi Hetek szerteágazó műsora itt található - egyes produkciókra még kaphatók jegyek. 

http://www.festwochen.at/programm/

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl