Afrika Bécsben

Sikeres volt a 14. Afrika-napok

 
2018. Szept. 15. 08:45

Afrika Bécsben

Sikeres volt a 14. Afrika-napok

2018. szeptember 15., Szombat 08:45

Nem árt kicsit jobban megismerni távoli országok - vagy egész kontinens - lakosait. Már csak azért is szükség van ilyesmire, mert manapság a hétköznapokban is találkozhatunk tőlünk eltérő kinézetű, szokású emberekkel, akikről sok legenda kering. Jobb valós információkat szerezni.  Ez az egyik célja a bécsi városvezetésnek, amely az idén is helyszínt biztosított az Afrika-napoknak. A szervuszausztria.hu olvasóinak Horváth Tamás küldött beszámolót és fotókat.

Több mint két héten át igazi afrikai hangulat költözött a bécsi Duna-szigetre. Bazári pavilonok, egzotikus állatok, tradicionális ételek-italok és persze vérpezsdítő ritmusok várták az érdeklődőket, akik előadásokat is meghallgathattak. A szervezők átfogó képet mutattak a sokarcú, de többek számára kevéssé ismert kontinensről. 

Az érdeklődésen túl az időjárás is nagy szerepet játszott - a szervezők elmondása szerint ennek is köszönhető volt, hogy több tízezren, a vártnál többen látogattak el az idei Afrika-napokra.  

A Duna-szigeten nem ritka a nagyszabású rendezvénysorozat, ehhez minden feltétel adott.  A nagyszínpadon a nemzetközi zenei világban ismert énekesek, zenekarok léptek fel.   Ky-ManiMarley jamaikai reggae-vel szórakozatta a rajongóit, de fellépett még  a Freshlyground, InnerCircle, az Albrosie és még sokan mások, SonaJobareth hárfalanton játszott nyugat-afrikai kora zenét. .

A tehetséges fellépőkből még a piaci forgatagba is jutott - így a  látogatók minden nap átélhették az afrikai zene varázsát 

A 18 napos rendezvényen igazi bazári hangulat uralkodott. Több standon is kínálták a kontinens megannyi színpompás termékét, a lábbeliktől kezdve, a karkötőkön és a csillogó ékszereken át a festményekig.  Színes kézműves termékeket, maszkokat, ritka, különleges teákat és fűszereket is árultak. A fekete kontinensről származó különféle ételeket kóstolhattak a kulináris élvezetekre vágyók. A fesztiválozók tipikus afro-frizurát csináltathattak és népviseletet is vásárolhattak maguknak, mintha csak egy- egy darab Afrikát vittek volna haza.   

A gyerekek legnagyobb örömére tevékre és pónikra is fel lehetett ülni. Az állatsimogató hamar népszerű lett a kicsik körében. Az érdeklődők elsajátíthatták a dobolás alapjait. A hangszeres gyorstalpalók közös, vidám zenéléssel záródtak. És persze adódott alkalom a beszélgetésekre is a fellépőkkel, így a  közvetlen barátkozás, információszerzés sem  maradt el.

Ezen a linken képgalériánk tekinthető meg - Horváth Tamás fotóival.

0 komment:

Szólj hozzá:jooble
Bogipark
Ilona stüberl