Idegen ízek – új barátságok

Bevált az ötlet, hogy jóféle ételek összehozzák az embereket

 
2011. Máj. 17. 17:52

Idegen ízek – új barátságok

Bevált az ötlet, hogy jóféle ételek összehozzák az embereket

2011. május 17., Kedd 17:52

Szerencsére Magyarország is ott lesz május 19-én a Votiv templom előtt, a Sigmund Freud Parkban, ahol ismét megrendezik a Kultúrák Párbeszéde Napját. Bevált ugyanis az ötlet, hogy jóféle ételek összehozzák az embereket.

Ha az időjárás is megengedi (tavaly kétszer is halasztani kellett a makacs esőzések miatt), ezen a késő estébe nyúló délutánon a Sigmund Freud park egyetlen nagy szabadtéri étteremmé változik. Nemzetük jellegzetes ételeivel várják itt a meghívott vendéglősök azokat, akik szívesen kóstolják meg az idegen ízeket, vagy éppenséggel fontosnak tartják a különböző kulturális gyökerű emberek közötti kapcsolatok ápolását.

Öröm, hogy ismét ott van egy magyar vendéglő is a meghívottak között. Nevezetesen az

– amelynek tulajdonosa, Fodor Mária Bécs legnépszerűbb vendéglátói közé tartozik: számos kitüntetése és hűséges törzsvendégköre bizonyítja ezt.

A kis belvárosi magyar vendéglő az idén kolbászos lecsóval és bácskai rizses hússal várja a vendégeket, lesznek magyar sörök: Arany Ászok, Borsodi és Borostyán. Nem lesz hiány magyar borban sem, mégpedig a szekszárdi Wekler Pincészetből.

A fogások választásánál Fodor Mária biztosra megy: tudja, mit kedvelnek a Bécs belvárosában immár több mint ötven éve működő Ilona Stüberl törzsvendégei. Idén is sok látogatóra számít a parkban.

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl