Bécsben már karácsony van!

 
2013. Nov. 18. 17:48

Bécsben már karácsony van!

2013. november 18., Hétfő 17:48

A stájerországi Bruck an der Mur küldte az idén Bécsbe a karácsonyfát. A 30 méter magas, 100 esztendős fa fényei a polgármester gombnyomására gyulladtak fel. Ezzel megnyílt a legszebb és legnagyobb bécsi karácsonyi vásár.

Tavaly még újítás volt, az idén már hagyomány, hogy a fa előtt emelt színpadon hírességek mesélik karácsonyi történeteiket. A műsor az Adventzauber található. December 24-ig egyébként nemcsak a 144 csinos alpesi házikók árusai várják ínyencségekkel és karácsonyi ajándéknak valókkal – játékkal, karácsonyfadíszekkel, mézeskaláccsal, kézműves cikkekkel, bizsuval, kerámiával – a látogatókat, kapható alkoholos és alkoholmentes forró ital, forralt bor, puncs. A park ősfáit ismét gyönyörűen feldíszítették, működik a kis postahivatal, a meseváros, és a gyerekeket benn az épületben, illetve az árkádok alatt műhelyek várják, ahol süthetnek karácsonyi édességet, készíthetnek ajándékot.

November 29-én kezdődik a szokásos ádventi kórusműsor, az idén az európai résztvevőkön kívül Amerikából is érkeztek énekesek. December 24-ig naponta este fél tízig, vasárnaponként öt óráig látogatható a vásár.
 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl