Bál az életért

 
2014. Jún. 1. 22:01

Bál az életért

2014. június 1., Vasárnap 22:01

Virágdísz, a természet sokféle öröme a színpadon, a látványos jelmezeken, a díszleten – vidám önfeledt szórakozás: ez volt az idei, a 22. Life Ball, amelynek nyilvános megnyitóját a helyszínen, a Városháza előtt ezrek, az élő televíziós közvetítés jóvoltából pedig milliók látták. A minden korábbinál színesebb rendezvény célja halálosan komoly: felhívni a figyelmet az AIDS veszélyeire, és gyűjteni a gyógyításra, a kutatásra.

Ahogyan évről évre, az idén is ott voltak a bálon a nemes célt támogató hírességek, köztük Bill Clinton volt amerikai elnök, világhírű színészek, zenészek, közéleti személyek. A közönség pedig csakúgy, mint minden alakalommal, szájtátva bámulta a szellemes és merész jelmezeket, a fantasztikus színpadképet.

A 2014-es Life Ball hangulatát jelentősen fokozta az osztrákok legújabb kedvence, Conchita Wurst, az eurovíziós dalverseny győztese, aki minden tekintetben igencsak illett ebbe a környezetbe. A „szakállas nő”, aki tulajdonképpen férfi, alaposan felbolygatta a kedélyeket, ma az osztrákok többsége büszke e különös teremtés sikerére. Felmérések bizonyítják, mennyire megváltozott a homoszexualitás megítélése, és talán ezzel a másság elfogadása. Stílusosan az egyébként hajnalig tartó Life Ball hivatalos programjának utolsó száma Conchita Wurst győztes dala volt.

Nem mellékesen sikeres volt a gyűjtés – a pontos adatokat később közlik. A sokmilliós összeg egyharmadát osztrák AIDS-ellenes alapítványok kapják, a többi nemzetközi szervezetek között oszlik meg.

A sajtó nem győzi közölni a fotókat – íme a

És még egy válogatás:

 

0 komment:

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl