Soros-ellenes

 
2017. Dec. 1. 17:19

Soros-ellenes

2017. december 1., Péntek 17:19

A Fidesz, a magyar kormányzó párt  egy német összeesküvés-teoretikustól kölcsönzi az érveket - írja a Der Standard hasábjain Gregor Mayer, a lap tudósítója. 

Egy “nemzeti konzultáció” eredményeként a magyar állampolgárok állítólag 2,2 millió kérdőívet küldtek vissza a jobboldali populista Orbán Viktor kormányának. Legalábbis ezt állította szerdán Budapesten Tuzson Bence, a kormány szóvivője. Mert “a magyarok számára különösen fontos, hogy Magyarország határozottan fellépjen a Soros-tervvel szemben”- érvelt.

A magyar-zsidó gyökerű Soros György liberális amerikai milliárdos jó egy éve Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedvenc ellensége.

A lap képe a cikkhez - Fotó: reuters/bernadett szabo

Soros azért szálka Orbán szemében, mert az általa jegyzett Nyílt Társadalom Alapítványok számos civilszervezetet támogatnak, köztük olyanokat is, amelyek a menedékkérők és a kisebbségek jogaiért lépnek fel. Hónapok óta plakátkampányok jelenítik meg az ördögien vigyorgó Sorost. A zsidó szervezetek tiltakoztak a képi- és a szöveges üzenetekben felhasznált antiszemita kódok ellen. 

Hamis állítások

Nyolc millió magyar kapta meg az ominózus kérdőíveket. Válaszaikban olyan sugalmazott és bizonyítottan hamis állításokra kellett válaszolniuk, mint: “ Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy évente egy millió afrikai és közel-keleti menekültet telepítsen le Európában és így Magyarországon is. (...) A Soros-tervnek az a célja, hogy háttérbe szorítsa az európai országok anyanyelvét és kultúráját, annak érdekében, hogy az illegális menekültek gyorsabban integrálódjanak.”

A szövegek összeesküvés elmélettel foglalkozók munkáira emlékeztetnek. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az Orbán vezette Fidesz, éppen a német ufó-kutató, Andreas von Retyi által jegyzett Soros Görgy-tákolmányt  fordíttatta le. A szerzőt azon elméletei tették hirhedté, amelyek a 2001. szeptember 11-ei merénylettel, a szabadkőművesek titkos hatalmával vagy az űrből érkező idegenek által jelentett veszéllyel foglalkoznak.  A Sorosról szóló pamfletjét ez időtájt osztják szét 5000 Fideszes aktivista között, hogy a vitákban “segítségükre legyen az érvelésben”.

Ellenségképek létrehozása

A "nemzeti konzultációs a Soros-tervről"  hét év alatt a hetedik a sorban. Már be kellett volna fejeződnie, de az állítólagos hatalmas érdeklődés miatt péntekig meghosszabbították a kérdőívek visszaküldésének határidejét. A kiértékelés azonban teljesen átláthatatlanul folyik.

Nemrégiben az ellenzéki ökopárt, az LMP társelnöke, Hadházy Ákos, meglepő módon engedélyt kapott a gyűjtő - és feldolgozó helyek meglátogatására. Egy ügyintéző bizalmasan elmondta neki, hogy november 13-ig csupán 400 ezer kérdőív érkezett vissza - ez az az időpont, amikor a kormány a visszaküldött válaszok számát több mint egy millióban jelölte meg.

Ez a legfrissebb akció már a jövő tavaszi Fidesz-választási kampány része. A darabokra szétesett ellenzék miatt Orbán biztos választási győzelmére lehet számítani. Ő  azonban mégis attól tart, hogy hívei az előrelátható kimenetelű választás  iránti érdektelenség miatt lemorzsolódhatnak.  Ezt hivatott megakadályozni a “nemzeti konzultáció” és a Soroshoz hasonló ellenségképek folyamatos létrehozása.  (Gregor Mayer Budapestről, 201.11.29.)

(Der Standard, 2017. 11. 29. )

Fordította: dr. Gonda László

1 komment:
Lackinger Béla | 2017. december 17., Vasárnap 08:20
Oszt nem mindegy, mit röfög ez a Gregor Mayer a Standard hasábjain össze-vissza? Egész élete a rettegésből, uszításból áll. Egy nyomorult féreg. Ezért kapja a fizetését a Soros által pénzelt Project Syndicate-tól, aminek a "der Standard" is tagja.

Szólj hozzá:



jooble
Bogipark
Ilona stüberl