Bálozók harca az AIDS betegekért

2017. június 11., Vasárnap 10:38
szervuszausztria_lifeballcim.jpg

Látványosság, színek, néha meghökkentő jelmezek, furcsa jelenetek és hírességek minden mennyiségben: a felületes szemlélő számára ez a bécsi Life Ball, a koranyár megszokott rendezvénye, amelynek a Városháza, illetve a népszerű tér az épület előtt ad otthont. Utóbbi  a hagyományos és mindenki számára jegy nélkül is nyitott divatbemutató helyszíne, míg a termekbe a fizető hírességek vonulnak be, azok, akik készséggel és nagyvonalúan adakoznak.

 


Ausztriai magyarok - magyarországi osztrákok - ügyvédje

2018. január 8., Hétfő 12:37
szervuszausztria_fannicim.jpg

A  A magyar és az osztrák jogrendszer alapjai nagyon hasonlóak, ám annál több az eltérés a részletekben. Márpedig ezek ismerete nélkül kellemetlen meglepetések érhetik az Ausztriában vállalkozó magyarokat. Az eligazodásban segít a Budapesti és a Bécsi Ügyvédi Kamarában egyaránt bejegyzett ügyvédnő: dr. Hahn Fanni az alábbiakban a szervuszausztria.hu olvasóit alapvető információkkal látja el, szerkesztőségünk pedig közreadja az ő elérhetőségét.


Új és még újabb fizető parkolási övezetek Bécsben

2016. szeptember 25., Vasárnap 15:32
szervuszausztria_szervuszausztria_index.jpg

Akinek szerencséje volt, vagy éppen letöltötte a telefonjára a megfelelő alkalmazást, eddig megoldhatta ingyen a parkolást  Bécs kilencedik kerületében: a Gürtelen túl, a közeli tizennyolcadik kerületben találhatott kisebb utcákat, ahol még volt ingyenes parkolás. Ugyanígy volt ez a tizennegyedik kerületben - egészen szeptemberig. Ennek vége, és oda az egykoron hangoztatott elv is, miszerint csak a belvárosi, és ahhoz közeli területeken szed díjat a magisztrátus az autósoktól.


Mariazell jelképe, kolostorok itala

2017. május 21., Vasárnap 09:58
szervuszausztria_arz.jpg

Ha akarná sem kerülhetné el a Mariazellbe látogató figyelmét a sárga tornyos épület a Főtér sarkán, amely puszta megjelenésével sejteti, hogy titkokat rejt. Nem is akármilyeneket - itt készül és itt is árusítják immár csaknem kétszáz éve a jótékonyhatású mariazelli gyomorlikőrt. Mégpedig a feltaláló, Cajetan Arzberger valóban máig titkos receptje alapján, az ő leszármazottai. 


Mariazells Wahrzeichen, eine Spezialmischung der Klöster

2017. május 29., Hétfő 08:41
szervuszausztria_arz.jpg

Selbst wenn der Besucher es darauf anlegen würde, könnte er an diesem imposanten Gebäude, welches schon durch sein Erscheinen, mit dem gelben Turm auf dem Hauptplatz, auf eigene Geheimnisse hindeutet, nicht vorbei können. Es ist nicht irgend eine Mischung – denn hier wird seit 200Jahren die spezielle Heilkräuter Likör Mischung hergestellt und verkauft.  Seit Cajetan Arzberger wird von Generation zu Generation die geheime Rezeptur weitergegeben.  

 


A bécsi lakásvásárlás költségei

2017. június 9., Péntek 09:08
szervuszausztria_jo.jpg

Előző cikkünkben a Bécsi Ingatlanok tulajdonos-vezetőjének tájékoztatása alapján részletesen leírtuk mi a menete a lakás vásárlásnak, amennyiben az ügyfél már eldöntötte a tulajdonszerzés avagy bérlés nehéz kérdését. Megírtuk, hogy a vásárlás mellett szól mindenképpen a biztonságos jogi környezet és az ugyancsak biztosra vehető hozam, abban az esetben, ha az illető a lakást kiadja. Alábbi cikkünkben a vásárlás gyakorlati teendőiről, illetve a költségekről adunk tájékoztatást.

 


Kihirdették az ESTÖRI döntőjének eredményéte

2017. május 5., Péntek 22:14
szervuszausztria_csoportv.jpg

Tizennégy középiskolai csapat, kilenc vidékről, négy Budapestről és egy a határon túlról   jutott az ESTÖRI Kreatív Történelmi Verseny döntőjébe, közülük kellett választania a rangos zsűrinek. Nem volt könnyű dolguk, és akik végig szurkolták  kismartoni Esterházy-kastély Haydn Termében a május 3-i versengést, nem győztek csodálkozni: mi mindent tudnak, mennyi érdekességet  kutattak fel ezek a fiatalok. 


Indul a szervuszausztria.hu állásrovata

2017. május 21., Vasárnap 22:37
szervuszausztria_rovatkép.jpg

A jövőben a szervuszausztria.hu és az ausztriaimunkak.hu együttműköésének köszönhetően honlapunk olvasóihoz is napi frissítéssel jutnak el az ausztriai álláshirdetések. A nyitó oldalon fönn, a rovatok között az elsőre, az ÁLLÁS rovatra kattintva jut hozzá az olvasó a hirdetésekhez. 


Vállalkozni, új életet teremteni Bécsben

2017. április 26., Szerda 13:48
szervuszausztria_méret.png

Ki más tudna jobban tanácsot adni azoknak, akik vállalkozást indítanának Bécsben, vagy éppen csak most kezdenék kialakítani új életüket, és fogalmuk nincs, mi a teendő - mint az, aki sikeresen túl van az akadályokon? Ő maga megfizette a tanulópénzt - másokat megkímélne ettől- mondja Koós Szilárd, a MAXX Business Group tulajdonos-igazgatója, aki az ausztria@maxxbusinessgroup.com email címen várja a jelentkezőket.

 


Jogok és kötelességek 2.

2017. október 12., Csütörtök 10:04
szervuszausztria_cimbeszept.jpg

Ausztriában a bérbeadást a bérleti törvény (MRG – Mietrechtgesetz) szabályozza, amely sokkal inkább a bérlő mint a bérbeadó jogait védi. Az alábbiakban - a Bécsi Ingatlanok munkatársainak köszönhetően -  néhány részletet közlünk a szerződés általános pontjaiból. 


Vége az ingyenes pénzfelvételnek Ausztriában (is)

2017. január 21., Szombat 11:43
szervuszausztria_euronet.jpg

Csendben, minden hírverés nélkül elsőként sújtja díjfizetési kötelezettséggel  pénzautomatái  használóit az Euronet, a bankfüggetlen automatákat üzemeltető cég. Példáját a szakemberek szerint követheti néhány bank saját üzemeltetésű pénzkiadójával. Egyelőre ez még legfeljebb megfontolások tárgya, de nem árt odafigyelni, milyen automatából veszünk fel Ausztriában készpénzt. 


Linzi emberünk Bécsben

2017. március 26., Vasárnap 11:39
szervuszausztria_linznyitv.jpg

Jó hír a linzi utazást tervező  magyaroknak: ezentúl a felső-ausztriai régióban van megbízható partner, olyan idegenforgalmi szakember, aki segít a programok kiválasztásában, megszervezésében.  Kovács Balázs, aki kilenc éven át vezette a Turizmus RT (most megszűnt) bécsi képviseletét, márciustól a Linz Tourismus bécsi képviselője. Ausztriában értékelik tapasztalatait és kapcsolatrendszerét, a linziekhez pedig különösen régi kapcsolat fűzi. Címképünk: Kovács Balázs (középen) a linzi Magyar Napok megnyitóján tartományi vezetőkkel.


Lakásbérlés Bécsben

2017. szeptember 3., Vasárnap 13:11
szervuszausztria_cimbeszept.jpg

Előző cikkünkben a Bécsi Ingatlanok munkatársainak útmutatása alapján olvasóinkat a bécsi lakásvásárlás illetve bérlés rejtelmeibe avattuk be. Sorozatunk legújabb cikkében a jogokról és kötelességekről tájékoztatunk.

 


Biztosítások, befektetések, optimális adózás - határon innen és túl

2017. március 7., Kedd 09:02
szervuszausztria_cimbe.jpg

Célszerű kockázati biztosítás, céges juttatások és azok adóvonzatai, ésszerű beruházások és a hozzájuk kapcsolódó optimális hitelfelvétel - és még számos olyan kérdés, amely határon innen és túl is foglalkoztatja a cégtulajdonosokat. Tanácsok két helyről, a  könyvelőktől és a pénzügyi tervezőktől várhatók. Két jeles képviselőjük,  János Zsolt MAS, a Határon átnyúló pénzügyek rovatunk állandó szerzője, az  AL&E Consulting GmbH ügyvezetője, gazdasági fórumok fő előadója és Feodor Rita a Profitour Adószakértő, Könyvelő Kft. tulajdonos cégvezetője cserél  eszmét a kölcsönösen érdeklődésre számot tartó témákról. A beszélgetés első részét a honlapon már közzétettük. 


Ki gyilkolta meg cellájában a volt kazah nagykövetet?

2016. december 12., Hétfő 17:30
szervuszausztria_alijevjó.jpg

Már az is szép teljesítmény, hogy kiderült: Rakhat Alijev, Kazahsztán volt bécsi nagykövete, Nurszultan Nazarbajev kazah diktátor veje 2015 elején  gyilkosság áldozata lett. Kérdés, kinek sikerült bejutni a két kazah bankár meggyilkolásával gyanúsított diplomata bécsi börtöncellájába, majd a tettet öngyilkosságnak beállítani. Különös tekintettel arra, hogy a jeles férfiút a börtön egészségügyi részlegében magánzárkában őrizték.


Családi cég: Előny? Hátrány? Mindkettő?

2016. október 4., Kedd 09:34
szervuszausztria_szervuszausztria_kos_kortvelyesi.jpg

A kis családi cégekről, legyen szó magyarországi vagy ausztriai tulajdonosról, alig olvasni-hallani, az ő problémáikkal nemigen foglalkozik senki, igaz, előnyeiket sem ecsetelik kellőképpen. Pedig  legtöbbjük története tanulságos, mint ahogy arra is érdemes odafigyelni, mire kell vigyázni, ha a család együtt vállalkozik. Szerencsére akadt egy kíváncsi fiatalember, akinek köszönhetően október 20.-án Budapesten első ízben megrendezik a Családi Cégek Napját.


Szociális juttatások - ausztriai reformtervezet

2018. december 31., Hétfő 12:19
szervuszausztria_mindestsich.png

Az Ausztriában élő magyar állampolgárságú családok a velük élő gyermekek után ugyanazt a családi pótlékot kapják, mint az osztrákok. A valószínűleg csak 2020 januártól bevezetett csökkentés kizárólag az otthon maradt gyermek(ek) támogatását érinti. Vagyis az Ausztriában dolgozó magyar szülők Magyarországon hagyott gyermekeik után az otthoni árszínvonalnak megfelelő családi pótlékot kapnak az osztrák költségvetésből, és ez értelemszerűen kevesebb, min az ausztriai.


Tizennyolc év alatt: no smoking

2017. április 23., Vasárnap 17:30
szervuszausztria_elschw.jpg

Az idén még bagózhatnak a 16 és18 év közötti kamaszok, jövő nyártól  már nem juthatnak cigarettához - Ausztriában megszületett a törvény, amely az eddigi korhatárt felemeli. Persze a szigor csak a cigaretta árusítására és a nyilvánosság előtti füstölésre vonatkozik - továbbra sem akadályozható meg, hogy bárki otthon a szülőktől elcsent cigire gyújtson rá.

 


Magyar-német két tannyelvű osztály Bécsben

2017. december 20., Szerda 09:02
szervuszausztria_kettannyelv.jpg

A következő tanévtől indulhat az első általános iskolai osztály, amely a magyar és a német nyelvoktatásra azonos hangsúlyt fektet. Ahhoz, hogy az osztály elindulhasson, 20 gyermek beiratkozása szükséges. A jelentkezéseket január 12-én 12 óráig várják. Horváth Tamás járt azon az információs esten, ahol személyesen is találkozhatott a terv megálmodóival és kivitelezőivel. 


Feltöltődni Mariazellben

2016. szeptember 14., Szerda 15:37
szervuszausztria_szervuszausztria_dolgozik.jpg

Ez a táj, a városka varázsa mindenkit megfog, akinek valaha volt szerencséje eljutni Mariazellbe. Így aligha csodálkozhatunk, ha olyanokkal találkozunk, akiknek intenzív munkájához, sikeres szakmai életéhez ez az alig párezer lakosú városka nyújtja a biztonságos hátteret, akik ide térnek vissza feltöltődni, új energiát gyűjteni.  Sorozatunk első cikkében János Zsolt pénzügyi tervezőt mutatjuk be – őt olvasóink a Határon átnyúló pénzügyek rovat állandó cikkírójaként, a szervuszausztria.hu pénzügyi tanácsadójaként ismerik.

 




jooble
Bogipark
Ilona stüberl